7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCopil de 11 ani în comă alcoolică la spital, după ce a...

Copil de 11 ani în comă alcoolică la spital, după ce a băut o jumătate de sticlă cu lichior

Un copil în vârstă de 11 ani, din localitatea vasluiană Chirceşti, a ajuns, miercuri, în comă alcoolică, la spital, după ce a băut o jumătate de sticlă de lichior, fiind găsit de către colegii lui de şcoală în stare de inconştienţă în şanţul de pe marginea unui drum din sat.

Orfan de ambii părinţi şi aflat în perioada de acomodare la un asistent maternal, băiatul şi-a cumpărat sticla cu lichior de la un magazin din sat, ulterior consumând jumătate din cantitatea aflată în recipient, scrie Mediafax.

În foarte scurt timp, copilului i s-a făcut rău şi a căzut în şanţul de pe marginea unui drum din sat. Băiatul a fost găsit de către colegii de şcoală, care au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe.

Preluat de echipajul medical în stare de inconştienţă, copilul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Vaslui în vederea acordării de îngrijiri medicale.

“Copilul a fost găsit căzut pe stradă, în stare de inconştienţă şi prezentând halenă alcoolică. Preluat de Camera de Gardă a spitalului, băiatul a fost diagnosticat de către medici cu intoxicaţie etilică. Nu ştim exact ce cantitate de alcool a ingerat, dar cu siguranţă una destul de mare pentru vârsta lui din moment ce a ajuns la spital în comă alcoolică. Din ce am reuşit să aflăm, băieţelul este orfan şi tocmai urmau să fie întocmite formele legale pentru a fi dat în plasament unui asistent maternal profesionist”, a declarat, miercuri, directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

La sesizarea Serviciului de Ambulanţă, atât Poliţia, cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au deschis câte o anchetă în acest caz.

Cele mai citite

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă