10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialControversatul om de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la 18 ani de închisoare...

Controversatul om de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la 18 ani de închisoare cu executare

Controversatul om de afaceri craiovean Samir Sprânceană a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare, pentru returnări ilegale de TVA, decizia nefiind însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel, potrivit Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Dolj s-au pronunţat, luni, în şedinţă publică, asupra deciziei privind procesul în care Samir Sprânceană şi alţi foşti asociaţi erau cercetaţi pentru returnări ilegale de TVA.

Magistraţii doljeni au hotărât ca omul de afaceri Samir Sprânceană să execute 18 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi asociatul său Adrian Berceanu.

Ceilalţi inculpaţi în dosar au primit până la 14 ani de închisoare, cu executare.

Astfel, Împuşcătoiu Roland Lucian a fost condamnat la 14 ani de închisoare, iar Crăciun Petrişor, Popa Ion Alin, Florinel Buioca, Anghel Luminiţa Florinela au primit câte zece ani de închisoare. Martha Popa a primit cea mai mică pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, cu executare.

Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în august 2006, pe Samir Spînceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoriu, Ion Alin Popa, Petrişor Crăciun, Florinel Buioca, Florinela Luminiţa Dobre, Decebal Iovănescu, Martha Luiza Popa, Ancuţa Madalon şi Angela Berceanu pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DIICOT, între iulie 2003 şi octombrie 2004, grupul infracţional organizat constituit de Samir Sprânceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoiu şi Florinela Luminiţa Dobre a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, rambursări de TVA de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Dolj în valoare de aproape 66 de milioane de lei.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă