Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constantin: Nu s-a făcut nimic pentru protejarea terenurilor agricole după liberalizarea pieţei

Niciun guvern începând din 2005, de când se ştie că piaţa funciară va fi liberalizată la 1 ianuarie 2014, nu a luat nicio măsură pentru protejarea terenurilor agricole astfel încât să ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.04.2013 - 17:26

Niciun guvern începând din 2005, de când se ştie că piaţa funciară va fi liberalizată la 1 ianuarie 2014, nu a luat nicio măsură pentru protejarea terenurilor agricole astfel încât să rămână în posesia românilor, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

"Din anul 2007, odată ce am devenit stat membru al UE, societăţile care s-au înfiinţat în România de către străini au putut cumpăra terenuri agricole. Aceasta chestiune se ştia încă din 2005, când s-a semnat tratatul de aderare, că se va liveraliza piaţa funciară, şi vă reamintesc că până acum nu s-a luat nicio măsură de toate guvernele precedente", a declarat Constantin în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

El a spus că statul caută soluţii în perspectiva liberalizării pieţei, care vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2014.

"Avem mai multe soluţii în vedere, care pornesc de la gajarea cu terenurile agricole, care să fie aplicată în 2013, şi alte măsuri care să intre în vigoare cu liberalizarea din 2014. Aceste măsuri pot însemna condiţionarea celor care vor să cumpere terenuri agricole de o experienţă în domeniul agriculturii în statul din care provin, o experienţă care să fie de 3-5 ani, sau obligarea acestuia ca terenul respectiv să fie păstrat în zona agricolă", a mai spus ministrul Agriculturii.

Citeşte şi: TVA micşorată pentru pâine, în pofida găurii la buget

Citește totul despre:

Comentarii

loading...