Consiliile judeţene pregătesc bugete de război. Banii, alocaţi pentru cartele de alimente

Consiliile judeţene au primit o adresă de la Administraţia Finanţelor Publice prin care li se cere să pregătească un buget de război până la data de 15 martie. Citeşte şi:

Share

Mona Scărişoreanu 0 comentarii

07.03.2014 - 12:44

Consiliile judeţene au primit o adresă de la Administraţia Finanţelor Publice prin care li se cere să pregătească un buget de război până la data de 15 martie.

Citeşte şi: Rusia simplifică procedurile de acordare a cetăţeniei. Rusofonii, stimulaţi să devină ruşi

”Toate Consiliile judeţene au primit această solicitare. Am înţeles însă că pentru judeţele de frontieră şi, în special, cele aflate la graniţa cu Ucraina s-a cerut să se urgenteze proiectarea acestor bugete. Banii vor veni direct de la Guvern. Astfel de bugete se fac periodic, însă acum vorbim despre o situaţie de criză, ţinând cont de evenimentele din Ucraina”, a precizat, pentru România liberă, Theodor-Sebastian Sârghie, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin-Ioan Nechifor.

Citeşte şi: Dansul periculos al navelor de luptă în Marea Neagră

Informaţia privind constituirea unui buget de război ne-a fost confirmată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. ”Nu e nimic spectaculos. Odată la patru ani, la nivelul tuturor consiliilor judeţene se face acest lucru. Nu are nici o legătură cu Ucraina. E adevărat că am primit de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice o astfel de solicitare. Ni s-a spus să solicităm un buget de război, în valoare de 15 miliarde de lei vechi. Nu vă pot spune pe ce se vor cheltui banii respectivi, că nu am adresa în faţă. Pe cartele de alimente...”, a spus Ţurcanu.

Ministerul Finanţelor Publice a confirmat că s-au trimis solicitări către Consiliile Judeţene pentru întocmirea bugetului de stat pentru război.

Vezi răspunsul Ministerului Finanţelor Publice în documentul ataşat.

Citește totul despre:

Comentarii