Comisia parlamentară de control cere SRI să spună dacă Maior și Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în anul 2009

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis, miercuri, să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care cere să afle dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009, a anunțat, miercuri, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2017 - 16:22

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis, miercuri, să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care cere să afle dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009, a anunțat, miercuri, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă.

"A ajuns la Comisia de control al activității SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 și am hotărât în plenul comisiei în unanimitate să transmitem noi către SRI o solicitare și să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speță domnul Coldea și domnul Maior, s-au aflat în ziua de... data de...la locuința pe care toți o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare și așteptăm răspunsul de la ea", a afirmat Manda.

El a explicat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

"Așa e procedura. Comisia de anchetă a solicitat SRI niște detalii, SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii", a spus Manda.

El a menționat că nu poate să facă public răspunsul Serviciului Român de Informații.

"Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conține acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziția comisiei de anchetă", a adăugat Claudiu Manda.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...