Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 începe redactarea raportului final

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 se reuneşte, miercuri, pentru a redacta raportul final.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2017 - 22:51

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 se reuneşte, miercuri, pentru a redacta raportul final, informează Mediafax.

Raportul va fi înaintat Plenului şi va conţine concluziile audierilor, precum şi propunerile de modificare a legislaţiei actuale în sensul întăririi atribuţiilor comisiilor parlamentare de anchetă.

Redactarea raportului va fi făcută în şedinţă secretă, lucrările nemaifiind transmise online.

Comisia a fost înfiinţată după ce PSD şi ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Andronic a publicat un articol în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...