Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Codul galben de caniculă ce vizează 9 judeţe din jumătatea de vest a ţării intră în vigoare miercuri

O atenţionare Cod galben de temperaturi caniculare intră în vigoare miercuri în nouă judeţe din vestul, nord-vestul şi sud-vestul teritoriului, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Share

Mircea Marian 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 09:44

O atenţionare Cod galben de temperaturi caniculare intră în vigoare miercuri în nouă judeţe din vestul, nord-vestul şi sud-vestul teritoriului, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi al Olteniei, vremea va fi caniculară şi disconfortul termic în accentuare.

Judeţele ce se vor afla miercuri sub atenţionare Cod galben sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. În aceste zone, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade şi, izolat, în Câmpia de Vest, vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

De asemenea, conform ANM, pe durata zilei de joi, 10 august, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor. În zonele joase de relief din vest şi local din centru şi sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24 - 25 de grade.

În judeţele avertizate, disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade.

Tot pe 10 august, 13 judeţe din jumătate de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de caniculă. În Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 şi 37 de grade.

ANM notează că valul de căldură va persista până spre sfârşitul săptămânii, iar în zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...