Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Codruţa Kovesi: Sunt suspiciuni în privinţa diagnosticului pus lui Adrian Năstase

"Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise", a spus procurorul general, potrivit Mediafax. Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da". ...

Share

Rl online 0 comentarii

26.06.2012 - 11:32

"Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise", a spus procurorul general, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da".

În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii audiaţi la DNA, Kovesi a spus că se verifică dacă poliţiştii care ar fi trebuit să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase au calitatea de poliţişti judiciari. Ea a spus că verificările vizează respectarea procedurilor legate de punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Năstase, iar dacă se va constata că poliţiştii nu au respectat aceste proceduri le va fi retras avizul de poliţie judiciară.
Medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, printre care şi un şef din Poliţia Capitalei, sunt audiaţi, marţi, la DNA, într-un dosar în care se fac cercetări privind favorizarea infractorului, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că procurorii anticorupţie fac audieri într-un dosar de favorizare a infractorului, legat de modul în care a decurs punerea în aplicare a mandatului de executare în cazul lui Adrian Năstase.
Procurorii îi audiază în acest caz pe medicul Şerban Brădişteanu, precum şi trei poliţişti, printre care un şef din Poliţia Capitalei şi unul dintre cei doi poliţişti care a mers la locuinţa lui Năstase din strada Zambaccian pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.
Procurorii DNA suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Năstase, în baza condamnării definitive în dosarul "Trofeul calităţii".
Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.

Citește totul despre:

Comentarii