7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCod roşu de inundaţii în judeţul Constanţa

Cod roşu de inundaţii în judeţul Constanţa

Hidrologii au instituit cod roşu pe mai multe râuri din judeţul Constanţa, unde se pot produce inundaţii locale şi eroziuni puternice ale plajelor din zona costieră, din cauza scurgerilor pe versanţi, torenţi, pâraie şi a viiturilor rapide, avertizarea fiind valabilă vineri, până la ora 20.00, anunță Mediafax.

Potrivit avertizării cod roşu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Golspodărire a Apelor, vineri, între orele 12.00 şi 20.00, inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

De asemenea, vineri, de la ora 12.00 până la ora 20.00, râurile mici din Dobrogea aferente judeţului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu, mai scrie Mediafax.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 12.00, pe râurile din bazinul hidrografic Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Vedea şi pe afluentul său Teleorman.

Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, până sâmbătă, la ora 12.00, râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, a precizat INHGA.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă