Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod roşu de inundaţii în judeţul Constanţa

Hidrologii au instituit cod roşu pe mai multe râuri din judeţul Constanţa, unde se pot produce inundaţii locale şi eroziuni puternice ale plajelor din zona costieră, din cauza scurgerilor pe versanţi, torenţi, pâraie şi a viiturilor rapide, avertizarea fiind valabilă vineri, până la ora 20.00.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2014 - 13:52

Hidrologii au instituit cod roşu pe mai multe râuri din judeţul Constanţa, unde se pot produce inundaţii locale şi eroziuni puternice ale plajelor din zona costieră, din cauza scurgerilor pe versanţi, torenţi, pâraie şi a viiturilor rapide, avertizarea fiind valabilă vineri, până la ora 20.00, anunță Mediafax.

Potrivit avertizării cod roşu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Golspodărire a Apelor, vineri, între orele 12.00 şi 20.00, inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

De asemenea, vineri, de la ora 12.00 până la ora 20.00, râurile mici din Dobrogea aferente judeţului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu, mai scrie Mediafax.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 12.00, pe râurile din bazinul hidrografic Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Vedea şi pe afluentul său Teleorman.

Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, până sâmbătă, la ora 12.00, râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, a precizat INHGA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...