Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coaliția pentru Familie vrea ca referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituție să aibă loc la finalul lunii mai

Referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție ca uniunea dintre un bărbat și o femeie ar putea fi organizat la finalul lunii mai, a declarat președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, precizând că va face o propunere partidelor politice.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2017 - 11:30

Referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție ca uniunea dintre un bărbat și o femeie ar putea fi organizat la finalul lunii mai, a declarat președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, precizând că va face o propunere partidelor politice, informează Mediafax.

„Trebuie să acordăm o atenţie deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie, pentru că va avea efecte în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Şi cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voinţa şi dorinţa de a apăra familia şi de a-i apăra pe copiii noştri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, la Timişoara.


Citește și: Peste 2000 de români cer Comisiei Juridice avizarea parteneriatului civil 

Peste 2000 de cetăţeni români şi 47 de organizaţii solicită membrilor Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor să acorde un Raport de adoptare pentru propunerea legislativă privind parteneriatul civil. Semnatarii acestei petiţii consideră că este de datoria plenului aceleiaşi camere să asigure cadrul legal pentru recunoaşterea egală a tuturor cuplurilor din România, inclusiv a celor necăsătorite.

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie a participat la conferinţa „Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României”, care a avut sloganul “Un referendum pentru România”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Coaliţia pentru Familie.

Printre cei care au susţinut discursuri s-a numărat şi Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul în Bruxelles, una dintre cele mai importante organizaţii care apără libertatea religioasă în lume.


Citeşte şi: În timp ce Iohannis tergiversează referendumul anticorupție, consultarea populară pentru definirea familiei face un pas înainte

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat cu majoritate de voturi un aviz favorabil iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, fiind respins un amendament al PNL.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...