CNMR respinge declarațiile premierului Viktor Orban, care a vorbit în România despre Ungaria Mare

Coaliția Națională pentru Modernizarea României critică declarațiile premierului Ungariei, Viktor Orban, făcute pe timpul vizitei sale în Transilvania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2017 - 19:09

Coaliția Națională pentru Modernizarea României critică declarațiile premierului Ungariei, Viktor Orban, făcute pe timpul vizitei sale în Transilvania.

CNMR consideră că aceste declarații "accentuează în mod evident tensiunile deja existente pe teritoriul României promovate de liderii comunității maghiare".

Potrivit CNMR, declarațiile premierului Orban le continuă pe cele ale europarlamentarului Laszlo Tokes, care spunea că ”nu mai avem la dispoziție încă 25 de ani să așteptăm, timpul nostru e acum, acum trebuie să acționăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei și al independenței, doar independența națională totală poate aduce înălțarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului și a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înființată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Și trebuie să spunem răspicat acest lucru și în Parlamentul European, și în toate capitalele europene!”.

Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, acuză și acordul de colaborare dintre FIDESZ (partid politic din Ungaria) și liderii UDMR, care ar demonstra "radicalizarea UDMR și continuarea unui proces de provocare a majorității etnicilor români în preajma Centenarului".

‘’Viktor Orban și Kelemen Hunor vor încerca destabilizarea României în 2018 pe modelul Spaniei . CNMR va bloca orice astfel de acțiune și va acționa solidar cu istoria poporului român’’, a declarat  Alexandru Cumpănașu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...