CNMR protestează față de decizia Ucrainei de a închide școlile românești

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a condamnat, duminică, decizia Kievului de a închide şcolile româneşti din Ucraina, informează Asociația pentru Implemetarea Democrației (AID).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2017 - 00:05

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a condamnat, duminică, decizia Kievului de a închide şcolile româneşti din Ucraina, informează Asociația pentru Implemetarea Democrației (AID).

Potrivit sursei citate, inițiativa  contravine Tratatutului de bază semnat în 1997 între România şi Ucraina cu privire la relaţiile de bună vecinătate şi cooperare între statul român şi statul ucrainean.

Astfel, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României va înainta luni, 18 septembrie o scrisoare de protest la ambasada Ucrainei la Bucureşti , „pentru a le aduce la cunoştiinţă vecinilor nostri , că nu vom rămâne indiferenţi în faţa acestei nedreptăţi şi că solicităm ca această lege să nu intre în vigoare, mai ales în contextul în care România îşi respectă minorităţile şi oferă toate condiţiile necesare studiilor, şcoli ucrainene pe teritoriul nostru ce includ şi transport special pentru elevii ucraineni.”

„CNMR a fost cu totul alături de statul ucrainean şi a reacţionat la toate abuzurile şi nedreptăţile comise prin invazia Federaţiei Ruse. Am acordat tot sprijinul liderilor de la Kiev pentru prezentarea cetăţenilor români a adevărului şi crimelor odioase din Crimeea, Donetsk, Lugansk, Odesa ,etc. Prin decizia luată , Ucraina dovedeşte că nu apreciază şi nu înţelege ajutorul României inclusiv în pregătirea sistemului cibernetic naţional şi acordarea de nenumărate ajutoare şi proteste în faţa agresiunii Rusiei”, mai transmite CNMR.

Liderii CNMR cer preşedintelui Poroshenko „să aibă înţelepciunea de a urma calea Occidentală” și cer „conducerii României şi ministrului de Externe român să dea un răspuns ferm cu privire la poziţia României şi măsurile ce trebuie luate în vederea stopării acestui demers <<sovietic>> venit chiar din partea vecinilor ucraineni.”

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...