Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CNMR condamnă decizia CJ Satu Mare de a impune, printre condițiile obligatorii de angajare în cadrul Poliției Locale, cunoașterea limbii maghiare

CNMR a condamnat, ferm, decizia prin care Consiliul Local Satu Mare a scos la concurs pentru ocuparea de funcţii publice la Poliţia Locală, printre condiţiile eliminatorii numărându-se și cunoașterea limbii maghiare, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2017 - 15:05

Coaliția Națională pentru Modernizarea României a condamnat, ferm, decizia prin care Consiliul Local Satu Mare a scos la concurs pentru ocuparea de funcţii publice la Poliţia Locală, printre condiţiile eliminatorii numărându-se și cunoașterea limbii maghiare, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL. 

"Această decizie aduce grave prejudicii bunei înţelegeri şi convieţuiri între etnicii români şi maghiari din România, puterea de simbol a unei astfel de decizii fiind profund negativă", potrivit sursei citate.

Astfel, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României va sesiza Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor dar şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în vederea aplicării de sancţiuni şi restabilirea relaţiei de încredere între toţi cetăţenii Municipiului Satu Mare.

"Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României salută şi susţine decizia corectă, legală şi românească a prefectului Judeţului Satu Mare care a atacat în contencios această abuzivă, discriminatorie şi revoltătoare. Mai facem precizarea că astfel de decizii ale unor lideri ai comunităţii maghiare locale sau centrale subminează grav încrederea şi stabilitatea relaţiei dintre cetăţeni de etnie română şi cei de etnie maghiară. Abuzul de drept depăşeşte cu mult drepturile culturale şi identitare", mai adaugă sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii