CNMR condamnă decizia primarului Hava de a-i oferi Prințului Charles titlul de Prinț al Transilvaniei

CNMR, lansează un apel important în contextul recentelor evenimente ce vizează pe Prințul Charles al Marii Britanii, ” Prinț de Transilvania” la propunerea primarului din Alba – Iulia

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2017 - 01:05

CNMR, lansează un apel important în contextul recentelor evenimente ce vizează pe Prințul Charles al Marii Britanii, ” Prinț de Transilvania” la propunerea primarului din Alba – Iulia.

Alba Iulia, orașul în care patrulează zilnic o gardă austriacă de paradă, în amintirea Imperiului Habsburgic, orașul care cinstește mai mult decât oricare altul stăpânirea Imperiului Roman în Dacia, lansează prin intermediul primarului său, o inițiativă ce excede tuturor legilor tării și poate amplifica diversele curente de divizare a României, chiar dacă printr-un exemplu ce poate să pară hilar: vrea să acorde, onorific, Prințului Charles al Marii Britanii, titlul de Prinț al Transilvaniei!!!

Încercăm să înțelegem faptul că inițiativa primarului Hava a plecat din dorința de a crește vizibilitatea turistică  a orașului în contextul în care autoritățile locale au început demersurile de restaurare a palatului princiar din Alba Iulia, fosta reședință medievală a principilor Transilvaniei, dar uitându-ne mai atent la scrisoarea primarului  Hava către Alteța Sa, deja ne putem gândi la altceva.

“Știm cât de mult iubiți Transilvania. A fost a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legenda lui Vlad Țepeș. Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, să fiți Prințul de Wales și al Transilvaniei.” (Ziarul Alba24.ro)

Trebuie să recunoaștem:  „Prințul de Wales și al Transilvaniei” este un mod fantastic de a te introduce în orice discuție, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversație.

Dacă ne gândim la toate scenariile lansate în spațiul public al ultimilor ani, referitoare la ruperea Transilvaniei de România, nu putem să nu fim puși pe gânduri de această intenție a primarului  de Alba Iulia, un primar care nu dă prea mulți bani pe moștenirea geto-dacică a acestui neam și nu respectă așa cum se cuvine memoria eroilor ardeleni Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan, eroi care, probabil, se întorc în mormânt de fiecare dată când garda austriacă a vechilor opresori ai românilor patrulează prin orașul Alba Iulia și dă onorul turiștilor!!!

CNMR recunoaște și apreciază sprijinul și atenția oferită de Prințul Charles acestei zone, precum și apropierea de România,  dar atragem atenția că astfel de jocuri extra-constituționale sunt periculoase si interpretabile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...