Citeşte mesajul unui nevăzător către "babele miloase" care hrănesc maidanezi

Asociaţia Nevăzătorilor din România se alătură vocilor care cer înlăturarea câinilor vagabonzi de pe străzile oraşelor din ţară. Preşedintele ANR, Radu Sergiu Ruba, a afirmat, pentru ...

Share

Claudiu Berbece 0 comentarii

24.11.2011 - 15:09

Asociaţia Nevăzătorilor din România se alătură vocilor care cer înlăturarea câinilor vagabonzi de pe străzile oraşelor din ţară. Preşedintele ANR, Radu Sergiu Ruba, a afirmat, pentru romanialibera.ro, că patrupezii fără stăpân sunt un mare pericol pentru persoanele lipsite de vedere .

"Babele miloase care plâng toată ziua după maidanezii luaţi de pe străzi nu înţeleg ce problemă avem noi, nevăzătorii. Eu nu cer omorârea acestor câini, ci eliminarea lor pe străzi, într-o formă sau alta", a precizat Sergiu Ruba. Acesta a adăugat că haitele de câini vagabonzi fac aproape imposibilă persoanelor fără vedere utilizarea câinilor ghizi. "Maidanezii îi atacă, aşa că soluţia cu câinii ghizi este nefuncţională în oraşele din România".

Sergiu Ruba a insistat că nevăzătorii care se încumetă să circule singuri prin oraş sunt serios ameninţaţi de câinii comunitari. "Ştiu de un caz recent din Bulgaria, unde un nevăzător a fost sfâşiat de o haită de câini. L-au omorât!".

Câinii de pe străzi sunt un subiect dezbătut de nenumărate ori în ultimii 21 de ani, dar încă nerezolvat în România. Situaţia s-ar putea schimba însă pentru că Parlamentul a promovat, săptămâna aceasta, după 4 ani de amânări, o lege care ar urma să permită eutanasierea patrupedelor care nu sunt revendicate în termen de 30 de zile. Actul normativ este puternic contestat de organizaţiile pentru drepturile animalelor. Şi nu este singurul impediment în calea implementării legii: numărul copleşitor de câini fără stăpân care ar trebui ridicaţi de pe străzi ar necesita investiţii substanţiale din partea autorităţilor. Numai în Bucureşti umblă liberi, după unele statistici, 50.000 de câini comunitari.

 

Citește totul despre:

Comentarii