10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine este Eduard Popică, noul prefect al județului Vaslui. Tânărul este...

FOTO. Cine este Eduard Popică, noul prefect al județului Vaslui. Tânărul este cunoscut pentru stilul de viață extravagant și cercurile politice elitiste în care se învârte

Eduard Popică, ginerele regelui vlasluian al asfaltului, Emil Savin, a fost numit de premierul Sorin Grindeanu în funcția de prefect al județului Vaslui, scrie Estnews.

Tânărul provine dintr-o familie cu o tradiție politică îndelungată și apropiată liderilor PSD din județ. Popică a fost cununat de deputatul Adrian Solomon şi este nașul preşedintelui CJ, Dumitru Buzatu, iar până pe 15 mai a fost consilier judeţean din partea PSD, scrie Revista22.  

„Domnul Popica Eduard Andrei este noul prefect al judeţului Vaslui, care exercită această funcţie cu caracter temporar prin detaşare, în condiţiile legii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Eduard Popica nu a deţinut nicio funcţie publică de conducere până în prezent, activitatea sa profesională fiind una limitată şi direct legată de apartenenţa politică. Şi-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, atunci când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui.

La nivel local, Eduard Popică este cunoscut pentru viața sa extravagantă, cu vacanțe exotice, produse de lux și apariții inspirate din lumea Hollywood-ului.

Socrul lui, Emil Savin, este cunoscut, de asemenea, ca fiind un apropiat al mai-marilor PSD. În mai 2014, afaceristul a fost suspectat că ar fi călcat intenţionat cu autoturismul un cioban, însă, la finalul anchetei, ginerele său, Cornel Şelaru, a fost pus sub acuzare pentru omor, fiind judecat şi în prezent de Tribunalul Vaslui.  

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă