Cine a apărat democraţia la Finanţe

Protestatarii de la Ministerul Finanţelor au fost sprijiniţi şi de revoluţionari. Interesele lor, aşa cum singuri recunosc, sunt clare: recâştigarea unor drepturi şi posturi în structurile statului. ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

14.10.2010 - 21:10

Protestatarii de la Ministerul Finanţelor au fost sprijiniţi şi de revoluţionari. Interesele lor, aşa cum singuri recunosc, sunt clare: recâştigarea unor drepturi şi posturi în structurile statului.

Funcţionarii care au protestat la Ministerul Finanţelor au fost sprijiniţi miercuri noapte de mai mulţi revoluţionari. Nu este prima dată când membrii unor asociaţii ale luptătorilor din decembrie ‘89 se evidenţiază la mitingurile sindicaliştilor. Au fost la protestele CNSRL - Frăţia, când au forţat intrarea în sediul Guvernului României dar şi la marşul poliţiştilor către Palatul Cotroceni.

„Vreau postul de consilier pe care l-a avut Dan Iosif"

Unul dintre participanţi, Cristi Lefter, şeful Ligii Naţionale a Luptătorilor din Decembrie 1989, ne-a spus că el s-a dus la Ministerul Finanţelor deoarece „eu veghez la această democraţie pătrunsă în România", care e puţin bolnavă. Eu vreau postul de consilier al preşedintelui României, indiferent cum s-o numi el, post pe care l-a avut şi Dan Iosif . Vreau să fac voluntariat pentru problemele revoluţionarilor şi ale ţării! Vreau înapoi cele 3 milioane de lei din indemnizaţia de revoluţionar, care ne-au fost luate".
Până la reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, revoluţionarii primeau o indemnizaţie de 2.000 lei. Acum primesc doar 1.700 lei. Şi Cristian Constantin Sulu Nacht, care frecventează Institutul Revoluţiei Române, patronat de Ion Iliescu, a protestat cu funcţionarii în incinta Ministerului Finanţelor. „Am fost, chiar dacă nu lucrez acolo. Nu am voie?! Am fost şi în cercul liderilor de sindicat de acolo şi am mers pentru că aşa am vrut. E vorba de democraţie pe care trebuie s-o apărăm, noi ca revoluţionari şi o să mergem în fiecare zi şi oriunde e nevoie de noi".
Controversatul revoluţionar Valeriu Smadu, prezent şi el în incinta Ministerului de Finanţe, ne-a declarat că s-a dus în calitatea sa lider al sindicaliştilor din Ministerul de Externe. El a refuzat să ne spună care sunt revendicărilor celor pe care susţine că îi reprezintă.

Funeriu a ieşit din Ministerul Educaţiei cu ajutorul jandarmilor

După ce ministrul Gheorghe Ialomiţianu a fost scos miercuri seară de SPP cu ajutorul jandarmilor din sediului Ministerului Finanţelor, ieri a fost rândul ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Acesta a ieşit din clădire tot cu ajutorul forţelor de ordine, în condiţiile în care în faţa ministerului se adunaseră zeci de protestatari. Cadrele didactice au ieşit în stradă, în semn de solidaritate cu colegii de la Finanţe, ANOFM şi Casele de pensii şi sănătate. De asemenea, profesorii au cerut demisia lui Funeriu.


 

Citește totul despre:

Comentarii