20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialChirurgul ieșean acuzat că a cerut mită de la șase pacienți pentru...

Chirurgul ieșean acuzat că a cerut mită de la șase pacienți pentru a-i opera a fost arestat

Medicul chirurg Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Iaşi, acuzat că a condiționat actul medical de primirea unor sume de bani, a ajuns după gratii pentru 30 de zile.

Eugen Bitere a fost adus vineri seară în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, după ce în aceeaşi zi fusese reţinut, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă magistraţii au emis pe numele său mandatul de arestare petru 30 de zile. În faţa judecătorilor, medicul ieşean nu a recunoscut că ar fi luat mită de la pacienţi, informează News.ro.

Surse judiciare susţin că unul dintre pacienţii medicului Eugen Bitere ar fi reclamat la Poliţie faptul că i s-ar fi cerut mită pentru a fi tratat.

În cursul zilei de marţi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au făcut trei percheziţii în acest caz, una la cabinetul medicului din spital şi alte două la locuinţele deţinute de acesta.

Potrivit procurorilor, "există probe certe" că, în zilele de 10 şi 11 iulie medicul a pretins şi primit, cu titlu de mită de la şase persoane, diferite sume de bani pentru condiţionarea actului medical.

Ca urmare a percheziţiilor făcute, au fost identificate sumele de 23.500 euro, 1.250 dolari SUA, peste 3.500 de lei şi numeroase obiecte de artă cu certificate de autenticitate.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă