Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. Cererea judecătoarei Gabriela Baltag de anulare a unor prevederi ale Codului Deontologic, RESPINSĂ de CSM. Baltag va afla dacă este sancționată

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discută, marți, cererea judecătoarei Gabriela Baltag, președinta Asociației Magistraților din România (AMR), de anulare a unor prevederi ale ale Codului Deontologic și ale Legii CSM, pentru a scăpa de o eventuală sancționare. Gabriela Baltag este pasibilă de sancționare, după ce a atacat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2015 - 14:44

UPDATE: Plenul CSM a respins solicitarea șefei AMR, de eliminare a unor articole din Codul Deontologic, conform unor surse din CSM. 

Ulterior, se va discuta sancționarea judecătoarei Gabriela Baltag, pentru atacul la adresa Liviei Stanciu. 

Judecătorul Norel Popescu, cel ales în CSM cu autocarele PSD, s-a abținut, dar NU pentru că ar fi cerut scuze publice Marianei Rarinca în numele CSM, ci pentru că ar fi fost susținut în candidatura sa la CSM de către Asociația Magistraților din România, mai spun sursele. 

Gabriela Baltag poate ataca decizia CSM la instanța supremă. 

----

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discută, marți, cererea judecătoarei Gabriela Baltag, președinta Asociației Magistraților din România (AMR), de anulare a unor prevederi ale ale Codului Deontologic și ale Legii CSM, pentru a scăpa de o eventuală sancționare. Gabriela Baltag este pasibilă de sancționare, după ce a atacat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. 

Astfel, în luna mai 2015, judecătoarea Baltag a dat publicității o scrisoare în care îi cerea demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, în contextul judecării dosarului penal “Rarinca - șantajarea președintei ÎCCJ”.

Citește și: EXCLUSIV. Șefa Asociației Magistraților din România, mai presus de Codul Deontologic și Legea CSM?

Mariana Rarinca a stat șase luni în arest preventiv pentru șantajarea Liviei Stanciu. Apoi, a fost condamnată de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare. Rarinca a atacat sentința, iar instanța de apel (cu un judecător incompatibil) a achitat-o, dar ulterior, după admiterea unei contestații în anulare a DNA, a fost condamnată definitiv tot la trei ani cu suspendare.

După secvența achitării, președinta AMR, judecător la Tribunalul Neamț, susținea despre colega sa Livia Stanciu de la ÎCCJ, victimă în proces, că: “Prezența dumnevoastră în fruntea celei mai reprezentative instanțe, un etalon al dreptății, pune în pericol credibilitatea magistraților…Dovediți onoare, doamna judecător, așteptăm demisia dumneavoastră!”.

Prin această atitudinea publică, judecătoarea Baltag a încălcat cel puțin prevederea din Codul deontologic potrivit căreia “Judecătorii și procurii NU își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a colegilor lor”.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...