12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCele mai bune 10 beri ale verii 2008!

Cele mai bune 10 beri ale verii 2008!

Ziarul "The Independent" a publicat topul celor mai bune zece beri ale acestei veri. Unele produse pot fi gasite si in localurile si magazinele din Romania, dar de majoritatea celor 10 tipuri de bere se bucura in special britanicii.

 

Iata topul celor mai bune 10 beri ale verii 2008:

 

1) Adnams East Green – (pret aprox: 8 lei)

"Bea bere si salveaza planeta!" – este deviza acestei marci, care este etichetata cu un design atractiv, pe fond galben si avand ca simbol o lamaie. Este comercializata si in Romania.

 

2) Fuller’s Organic Honey Dew – (pret aprox: 7,5 lei)

Mierea importata din America de Sud confera un gust usor cremos acestei beri, cu aroma intens dulceaga.

3) Meantime IPA – (pret aprox: 16 lei)

Considerata berea blonda speciala care "l-a improspatat" pe Rajul Indiei in secolul 19, este o bautura extrem de apreciata, poate si pentru gustul sau intens piperat si cu aroma de citrice.

4) Shepherd Neame Whitstable Bay – (pret aprox: 7 lei)

Bere cu hamei importat din Noua Zeelanda si prelucrat in cea mai veche fabrica de bere din Anglia, de 410 ani. O bautura picanta, intens racoritoare si energizanta, cu aroma florala si de citrice.

 

5) Budweiser Budvar – (pret aprox 24 buc: 119,25 lei)

Este una dintre cele mai renumite marci de bere din lume, la concurenta directa cu Carlsberg, o bere tinuta in pivinita timp de 90 de zile. Este o bere imbunatatita cu malt din Moravia, hamei floral Saaz si apa minerala de izvor, are un usor gust amarui de vanilie. (Braseria Budweiser Budvar, cu sediul in localitatea ceha Budweis, produce si exporta in Austria bere marca „Budweiser Budvar”. Societatea Ammersin, cu sediul in Austria comercializa berea „American Bud”, produsa de o societate cu sediul in St Louis, SUA. Intre Austria si fosta Republica Cehoslovacia s-a incheiat in 1976 un tratat de protejare a indicatiilor geografice de origine pentru produselor alimentare regionale ale celor doua parti).

6) Duvel – (pret aprox: 13,5 lei)

Este berea blonda clasica belgiana Duvel ("doo-vul"), o combinatie de doua cuvinte (echivalentul flamand al cuvantului "diavol"). O bere suculenta, obtinuta prin trei procese succesive de fermentatie (doua in berarie si una chiar in sticla, dupa imbuteliere). Fabrica de bere olandeza Duvel este atestata documentar din 1847. Este comercializata si in Romania.

7) St Austell Clouded Yellow
– (pret aprox 12 buc: 81 lei)

Este o bere obtinuta dupa o reteta germana, cu vanilie, dar si cu aroma intensa de banane.

8) Young’s Kew Gold – (pret aprox: 6 lei)

Berea blonda recent introdusa pe piata internationala, cu adaos substantial de malt. La fiecare sticla vanduta, firma Young’s face cate o donatie in contul Gradinii Botanice Regale.

9) Brakspear Oxford Gold – (pret aprox: 6,7 lei)

Este o bere engleza de renume, fabricata printr-un procedeu special de fermentatie.

10) Goose Island IPA
– (pret aprox pt 24 de sticle: 205 lei)

Una dintre cele mai bune beri din lume, fabricata si imbuteliata in Chicago, Statele Unite. Renumita ca fiind printre cele amarui marci de bere de pe planeta, se consuma in combinatie cu o felie de portocala si biscuiti sarati pentru a obtine un gust sublim.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă