22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCei doi viceprimari ai municipiului Deva au fost schimbaţi din funcţii

Cei doi viceprimari ai municipiului Deva au fost schimbaţi din funcţii

Cei doi viceprimari ai municipiului Deva – Marcel Morar şi Cosmin Costa, ambii de la PNL – au fost schimbaţi, joi, din funcţii, în urma unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, consilierii locali motivând că decizia are ca scop “îmbunătăţirea funcţionării CL”, informează Mediafax.

Decizia a fost adoptată prin votul consilierilor PSD şi PNL, iar pe locurile rămase vacante, consilierii locali i-au desemnat prin vot pe Florin Oancea, care a mai deţinut funcţia de viceprimar al municipiului Deva, şi pe Simion Sandu Borbeanu, ambii de la PNL.

În expunerea de motive care a însoţit proiectele de hotărâri adoptate de consilierii locali se menţiona că decizia de schimbare din funcţie a viceprimarilor Morar şi Costa are ca scop “îmbunătăţirea funcţionării Consiliului Local Deva”.

Vom avea o mai bună gestionare a banilor publici. Vom susţine proiectele bune ale primarului, chiar dacă nu este membru al USL, iar cele neoportune vor fi amendate. Nu vom face o vendetă odată cu schimbarea majorităţii în Consiliul Local Deva în favoarea USL, ci vom colabora cu primarul în toate proiectele utile comunităţii locale”, a declarat noul viceprimar Florin Oancea.

Celălalt viceprimar, Sandu Borbeanu, a spus că are experienţă în administraţia publică deoarece a fost consilier local în mai multe mandate.

“Numirea mea a venit pe neaşteptate. Relaţiile cu primarul vor fi instituţionale. De profesie sunt arhitect şi aş opta să mă ocup de problemele de urbanism pentru care sunt calificat”, a afirmat Borbeanu.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean (fost PNL, în prezent UNPR), nu a participat la şedinţa extraordinară a CL Deva, dar la finalul acesteia a afirmat că se aşteaptă la un aviz negativ din partea Prefecturii Hunedoara în ceea ce priveşte hotărârile de schimbare din funcţii a viceprimarilor Morar şi Costa.

“Le doresc mult succes ca musafiri în Primăria municipiului Deva noilor viceprimari. Va fi un efort în plus pentru mine, să muncesc mai mult pentru oameni şi pentru oraş”, a declarat primarul Mircia Muntean.

Florin Oancea, care este preşedintele PNL Deva, a mai deţinut funcţia de viceprimar până în aprilie 2010, când a fost înlocuit în urma unor disensiuni pe care le-a avut cu primarul pe tema unor proiecte de hotărâri.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă