10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția lui Augustin Zegrean, după ce liberalii au refuzat să-l pună pe...

Reacția lui Augustin Zegrean, după ce liberalii au refuzat să-l pună pe liste la parlamentare: Sunt eu mai băsist decât ei?

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a reacţionat la refuzul liberalilor de a-l pune pe listele pentru parlamentare spunând că cel puţin jumătate din PNL poate fi acuzat de ''băsism'' şi că nu este interesat să candideze pe listele altui partid în această toamnă.

''Sunt eu mai băsist decât ei? Ăsta-i răspunsul meu'', a declarat Zegrean pentru Mediafax, întrebat cum a primit vestea că PNL nu-l susţine pentru o candidatură la parlamentare din pricina etichetei de ''băsist''.

''Eu nu voiam să provoc tot scandalul acesta, dacă ştiam ce va ieşi îmi vedeam de treabă, dar m-am gândit că sunt încă util pentru societatea românească. Indiferent cine ce-ar spune, că-s băsist, că nu-s băsist, am făcut exact ce trebuia făcut întotdeauna. Eu mă gândeam că am expertiza necesară pentru a scrie legi, pentru că asta am făxut în ultimii 25 de ani, am scris constituţii şi legi şi am verificat constituţionalitatea legilor şi cred că am făcut-o cum trebuie. Legile nu-s nici băsiste, nici nebăsesite, legile sunt constituţionale sau neconstituţionale, sunt bune sau rele'', a mai adăugat fostul preşedinte CCR.

Întrebat de ce crede că a fost refuzat de liberali, Zegrean a răspuns că motivul invocat de PNL este un pretext. ''Cred că este un pretext motivul invocat de liderii PNL. Nu pot să cred că ei gândesc aşa când sunt în aceeaşi situaţie cu mine cel puţin jumătate din PNL. Adică cum să-mi spui mie că nu mă vrei pentru că sunt pedist când am fost coleg cu ei?! N-au fost ei cu Băsescu în aceeaşi echipă? N-au câştigat alegerile împreună cu Alianţa DA? Despre ce vorbim? Când, pe urmă, au vrut să-l lichideze în 2012, asta-i altceva. Ei îmi reproşează mie că nu i-am lăsat atunci să-l lichideze. Dar eu am făcut ce-am vrut? Am aplicat legea şi am respectat Constituţia. Am făcut să triumfe democraţia şi constituţionalismul în România în 2012. Indiferent cine ce ar spune şi ei ştiu asta'', a mai spus Zegrean.

El a adăugat că nu se va înscrie în alt partid şi nici nu va căuta să candideze la alegerile parlamentare din această toamnă. ''A fost ultima piruetă politică pe care am încercat-o'', a încheiat Augustin Zegrean.

Liderii PNL au decis marţi să nu susţină candidatura fostului preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean la alegerile parlamentare din această toamnă pe motiv că a rămas cu o etichetă foarte puternică legată de Traian Băsescu, au declarat pentru Mediafax surse liberale.

''Cu domnul Zegrean e treaba simplă, foarte simplă: nu e membru PNL, nu poate fi parlamentar al PNL. Ne-a comunicat şi filiala'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă