Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. CCR a respins sesizarea Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea: Stabilirea unui prag pentru abuzul în serviciu nu este în sarcina Curții

Curtea Constituțională a respins, marți, excepția de neconstituţionalitate ridicată de fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2017 - 17:14

UPDATE 15.25: Curtea Constituțională a respins, marți, excepția de neconstituţionalitate ridicată de fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu, conform unor surse citate de Mediafax. Judecătorii CCR au motivat că nu este în sarcina Curții să stabilească asta și au recomandat ca Parlamentul să instituie un astfel de prag.

Potrivit unor oficiali ai CCR, partea sesizării privind sintagma ''îndeplinește în mod defectuos atribuțiile'' în ceea ce privește abuzul în serviciu a fost respinsă ca inadmisibilă, deoarece Curtea s-a pronunțat, deja, în urmă cu un an pe această chestiune, când a stabilit că aceasta nu poate fi interpretată decât în sensul că îndeplinirea atribuției de serviciu se realizează prin "încălcarea legii".

Oficialii Curții au menționat că decizia este mai complexă, iar în motivare va fi explicată în amănunt decizia.


Curtea Constituțională dezbate, marți, excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soție a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, scrie Agerpres.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis, în martie, cererea invocată de Bombonica Prodana privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Excepția de neconstituționalitate se referă la dispozițiile art.248 Cod penal anterior, corespondent în art. 297 alin.1 noul Cod penal și art. 132 din Legea nr.78/2000.

Bombonica Prodana a fost trimisă în judecată de DNA cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la data comiterii faptei aceasta fiind coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.

În același dosar, a fost trimis în judecată și Liviu Dragnea, care este acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...