Caz revoltător la Oradea: O adolescentă a fost bătută de două eleve de clasa a IX-a, în plină stradă, sub ochii colegilor. Poliția a deschis un dosar penal

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor s-a autosesizat, după ce pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care două eleve de clasa a IX-a au bătut o altă tânără, în plină stradă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

16.05.2017 - 21:23

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor s-a autosesizat, după ce pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care două eleve de clasa a IX-a au bătut o altă tânără, în plină stradă, potrivit site-ului Bihon.ro.

Filmarea, în care o tânără este ținută la pământ și bătută, a devenit virală în mediul online. Astfel, în imagini se poate observa cum mai multe persoane asistă la bătaie, fără să intervină, pe motiv că tânăra agresată fizic ar fi înjurat-o pe una dintre bătăușe.

La scurt timp de la primirea imaginilor, Poliția Bihor a identificat agresoarele și s-a autosesizat.

 „În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de poximitate orădeni au identificat cu operativitate atât victima, o tânără de 16 ani, din Oradea, cât şi pe cele trei adolescente bănuite că ar fi agresat-o, toate de 16 ani, și ele din Oradea. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a participaţiei fiecăreia dintre persoanele bănuite de comiterea sa”, a precizat comisarul IPJ Bihor, Alina Dinu, pentru Bihon.ro.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a participaţiei fiecăreia dintre persoanele bănuite de comiterea sa”, a mai spus  Alina Dinu.

Ptrivit directorului Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”,  Ruben Filimon, incidentul ar fi pornit de la o bârfă. El a mai precizat și că elevele vor fi sancționate.

„E un caz tragic, care nu-i face cinste niciunui elev, indiferent că e băiat sau fată. Ținând cont că incidentul a avut loc în afara școlii, așteptăm rezultatele anchetei făcute de organele de poliție. Noi, ca instituție, în cadrul Consiliului profesoral, vom lua măsurile care se impun. În orice caz, având în vedere că eleva sau elevele învinuite, după caz, urmează cursurile școlare obligatorii, fiind doar în clasa a IX-a, ca pedeapsă vor avea nota scăzută la purtare, disciplinar vor fi mutate în altă clasă și vor pierde bursa școlară profesională (în jur de 200 de lei pe lună – n.r.)”, a precizat Ruben Filimon.

Totodată, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) din Bihor a condamnat fapta.

„Considerăm că atitudinea şi comportamentul agresoarelor este de condamnat şi regretabil. În acelaşi timp, dorim să amintim faptul că în cazul în care fapta nu s-a petrecut în perimetrul unităţii de învăţământ la care sunt înscrise elevele din imagini, Inspectoratul Şcolar Judeţean și liceul respectiv nu au capacitatea de a sancţiona elevii; pe de altă parte, solicităm autorităţilor publice competente, în speţă IPJ Bihor, să aplice măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, de natură civilă sau penală, pentru faptele săvârşite de aceste tinere. În cazul unei pedepse penale, aceasta atrage după sine și exmatricularea”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...