Carmen Dan dă vina pe subordonați pentru fuga lui Morgenstern și nu demisionează

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu se simte responsabilă pentru dispariția omului de afaceri Avraham Morgenstern, care a dispărut din țară deși se afla sub control judiciar. Ea a transmis că nu este în funcţie pentru a-şi da demisia „când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile".

Share

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2017 - 10:52

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu se simte responsabilă pentru dispariția omului de afaceri Avraham Morgenstern, care a dispărut din țară deși se afla sub control judiciar. Ea a transmis că nu este în funcţie pentru a-şi da demisia „când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile".

„Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele", a scris ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan a mai precizat că i s-a cerut demisia „de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu”, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici. „Fie că am angajat oameni cu experienţă, dar pensionari, la cabinetul meu (aşa cum au făcut-o şi alţi miniştri înaintea mea şi la fel cum regăsim şi la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii…, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al ţării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieţi de copil căzut într-un puţ, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă şi ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile, sau, pur şi simplu, pentru că sunt din Teleorman - pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc!”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Reacţia lui Carmen Dan vine după ce, vineri, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a spus că ministrul Afacerilor Interne ar trebui să demisioneze, fiindcă subordonaţii săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„În orice stat unde există responsabilitatea funcţiei publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat - ce coincidenţă! - cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedita de polițiștii care asigurau controlul judiciar - și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor - implica un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit - nu încearcă să scape mimând anchete si pedepse exemplare. ”, a scris parlamentarul, tot într-o postare pe Facebook.

Raeţchi a precizat că fuga lui Morgenstern este doar o ultimă gafă dintr-un şir nesfârşit al lui Carmen Dan, precum politizarea DGPI, pensionarea şi reangajarea imediată a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile, folosirea sintagmei „lovitură de stat”, din funcţia de ministru de interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea-Grindeanu sau întocmirea şi prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piaţa Victoriei.

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, care a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru evaziune, este dat dispărut din 15 mai. În urma dispariţiei lui, şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar un poliţist este suspectat de favorizarea infractorului. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că fuga omului de afaceri a fost anunţată abia la 15 zile după ce aceasta ar fi avut loc. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...