13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCând se vor finaliza lucrările la Arcul de Triumf

Când se vor finaliza lucrările la Arcul de Triumf

Primarul interimar, Ștefănel Dan Marin, a declarat că lucrările la Arcul de Triumf, care ar fi trebuit finalizate în 2014, nu vor fi terminate nici în acest an, din cauza unui conflict între constructor, proiectat şi arhitect, potrivit Mediafax. 

De asemenea, edilul a arătat că primăria a solicitat să fie asigurat monumentul astfel încât să reziste în caz de cutremur. 

Edilul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a precizat că, în cazul lucrărilor de la Arcul de Triumf, proiectul tehnic a fost schimbat pe parcursul demăririi lucrărilor, ceea ce nu a fost în regulă.

Marin a mai spus că a cerut, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii Bucureşti, să se efectueze o expertiză tehnică pentru a se ști exact ce fel de lucrări mai trebuie executate.

“Până atunci am solicitat constructorului să pună în aplicare o dispoziţie venită de la proiectat care prevede punerea în siguranţă a arcului, adică în caz de cutremur să nu se întâmple nimic”, a spus Ştefănel Dan Marin.

El a mai spus că, până în decembrie, vor fi aduse în ţară nişte echipamente necesare lucrărilor de acolo, interesul municipalităţii fiind de a putea deconta cât mai mulţi bani.

“Aşa cum arată lucrarea sigur nu va fi gata până la sfârşitul acestui an”, a declarat edilul interimar, precizând totodată că în acest moment nu se mai ia în calcul şi efectuarea pasajului de la Piața Charles de Gaule.

Consolidarea şi restaurarea monumentului Arcul de Triumf este făcută cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi are o valoare de 30.461.626 de lei din care 19.534.718 lei sunt fonduri nerambursabile. Din bugetul de stat au fost alocaţi alţi 8.475.402 lei, iar 2.451.505 lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Capitalei.

Lucrările de restaurare, consolidare şi conservare sunt efectuate de un consorţiu format din Romconstruct şi UTI.

Ultimul termen de de finalizare a proiectului era martie 2015. PMB urma să construiască și un pasaj în Piața Charles de Gaule, pe sub Arcul de Triumf. Din cauza lucrărilor la monument, parada de 1 Decembrie se va ține și anul acesta tot în Piața Constituției, ca și anul trecut.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 şi renovat în perioada 1935 – 1936.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă