Canada trimite avioane F-18 în România pentru a spori securitatea spațiului aerian al NATO în estul Europei

Canada va trimite avioane de luptă F-18 în România, în a doua jumătate a anului 2017, pentru a participa la misiunile de poliție aeriană deasupra României, a anunțat Ministerul român al Apărării.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2017 - 11:31

Canada va trimite avioane de luptă F-18 Hornet în România, în a doua jumătate a anului 2017, pentru a participa la misiunile de poliție aeriană deasupra României, a anunțat Ministerul român al Apărării.

Acest subiect a fost discutat la întâlnirea desfășurată miercuri, la sediul MApN, între ministrul Gabriel Leș și ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

"O menţiune aparte a fost acordată dislocării aeronavelor F-18, în România, atât în anii anteriori, cât şi în partea a doua a acestui an, în vederea participării la misiunile de poliţie aeriană şi la alte activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române", precizează comunicatul MApN.

Canada a mai trimis avioane F-18 în România în anii 2014 - la Câmpia Turzii, și în 2016, la Mihail Kogălniceanu.

România își asigură în prezent misiunile de poliție aeriană cu avioane F-16 și MiG 21 LanceR, urmând ca această activitate să fie preluată integral de avioanele F-16 pe măsură ce va spori numărul acestora în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...