18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCampionat Mondial de inteligenţă în România

Campionat Mondial de inteligenţă în România

Federaţia Română de GO (FRGO) organizează ediţia din acest an a Campionatului Mondial de GO pentru Juniori, în cadrul Complexului Herăstrău din Bucureşti.

 

Denumit în mod frecvent WYGC (World Youth Go Championship), turneul reuneşte unii dintre cei mai inteligenţi copii de pe planetă. Toţi participanţii sunt selectaţi în urma campionatelor regionale, selecţia la nivel european făcându-se pe baza rezultatelor obţinute la Campionatul European de Juniori.

GO-ul este considerat regele sporturilor minţii, un argument puternic în favoarea acestei afirmaţii fiind faptul că este singurul joc de strategie care rezistă încă programatorilor şi forţei brute de calcul a calculatoarelor moderne. Nici nu este de mirare, deoarece se pare că numărul combinaţiilor posibile pe tabla de joc este mai mare decât numărul atomilor din univers.

Inventat şi practicat în China cu peste patru mii de ani în urmă, GO-ul se bucură şi astăzi de o mare popularitate în ţările asiatice, China, Japonia, Korea şi Chinese Taipei având ligi profesioniste şi milioane de jucători amatori de diverse vârste.

Iniţiativa de a susţine un Campionat Mondial de Juniori la GO aparţine fundaţiei ING din Chinese Taipei, care în ultimele două decenii a promovat jocul în afara graniţelor Asiei.

În urma demersurilor Federaţiei Europene de GO (EGF), Fundaţia ING a decis ca organizarea ediţiei din anul 2011 a Campionatului Mondial de Go pentru Juniori să revină Europei. Decizia a fost comunicată ţărilor europene şi a provocat o competiţie acerbă între Asociaţiile / Federaţiile Naţionale de GO pentru obţinerea dreptului de a organiza acest eveniment. Oferta propusă de Federaţia Română de GO (FRGO), precum şi evenimentele internaţionale organizate cu success de FRGO în ultimii doi ani de zile, au determinat forurile internaţionale să nominalizeze România pentru organizarea WYGC.

Ţara noastră este reprezentată la Campionatul Mondial de GO pentru Juniori de Silvestru State şi Darius Dobraniş la categoria sub 12 ani, respectiv Teodor Toma la categoria sub 16 ani, ei intrând în competiţie cu sportivi din peste 12 ţări de pe 3 continente.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă