23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCampanie de denigrare 
pusă la cale de Carmen Palade. Fosta soție a...

Campanie de denigrare 
pusă la cale de Carmen Palade. Fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu se foloseşte de informaţii false

Familia Adamescu este victima unei campanii de presă denigratoare, purtată de fosta soţie a omului de afaceri 
Dan Adamescu prin 
intermediul site-urilor 
stiripesurse.ro 
şi bugetul.ro.

Carmen Palade se foloseşte de cele două site-uri în războiul său împotriva lui Alexander Adamescu pentru a comunica informaţii false. Astfel, fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu a publicat, prin intermediul acestor portaluri online, comunicate de presă și păreri îndoielnice ce s-ar fi dorit pamflete. În lupta sa pentru avere, Carmen Palade îl denigrează constant pe fiul fostului său soț, cel de la care vrea să smulgă în mod rapace şi ilegal o bucată din moștenire.

Astfel, aceasta a publicat nu mai puțin de 11 comunicate de presă prin intermediul site-ului stiripesurse.ro, care a fost foarte deschis în a găzdui această avalanşă de atacuri.


Citește și:  Carmen Palade merge întotdeauna la proces flancată de două „vrăjitoare“. Judecătorii i-au interzis fostei soții a lui Dan Adamescu să intre în casa omului de afaceri

Carmen Palade (fostă Adamescu) mizează nu doar pe avocați pentru a câștiga procese în instanță, ci și pe „vrăjitoare“.


Mai mult, pe 14 iunie 2017, site-ul bugetul.ro publica un articol ce se dorea pamflet, cu un titlu suburban: “Ce ascunde în pantaloni fugarul Alexander Adamescu?“, în care sunt prezentate într-un mod propagandistic informații și falsuri menite doar să denigreze. Replica pe care a trimis-o Alexander Adamescu la această ofensă a fost aruncată, la capătul articolului denigrator, fără link de trimitere sau măcar un update la începutul știrii.

În 25 iunie 2017, același 
site publica un alt articol, sub titlul „Uite Lido, nu e Lido: o scamatorie marca Alexander Adamescu“, în care sunt lansate noi acuzații împotriva fiului lui Dan Adamescu.


Citește și:  Dezvăluire: Afacerista Carmen Palade și tatăl securist de la contrainformații economice. Vasile Costache Palade, avansat maior de către unul din cei mai loiali oameni ai lui Ceaușescu

Păsuită în mod ciudat pentru încălcări de legislație fiscală de către personaje cu legături cu regimul comunist, Carmen Palade are, la rândul ei, legături cu Securitatea ceaușistă. Tatăl acesteia era, în 1972, maior de Securitate și adjunct al șefului contrainformațiilor economice Bacău.


Încalcă legile de capital

Ambele articole sunt semnate Șerban Ionescu, dar acesta este cel mai probabil un pseudonim. Surse de încredere au dezvăluit că patronul site-ului, Iosif Buble, ar fi ordonat personal publicarea materialelor. „Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Rezultă că este continuarea unei campanii de denigrare pentru care nici nu mai trebuie să-l întrebăm pe cel vizat, căci îl considerăm vinovat oricum!“, a declarat, pentru „România liberă“, 
Alexander Adamescu.

Care este rostul acestei campanii denigratoare, în condiţiile în care Carmen Palade încalcă legile pieței de capital, având plângere penală pentru delapidare, iar KPMG, administratorul judiciar al Astra Asigurări, a „reuşit“ să nu salveze compania, împreună cu One United.

Această din urmă firmă 
este deja cercetată de DIICOT, dar spălată de aceeaşi KPMG, acum acționar minoritar la InterContinental, și de apărătorii lui Carmen Palade, societatea de avocatură Galan, Dragne şi Asociaţii, aceeași care târăște jurnaliștii care-și fac datoria prin tribunale doar pentru a satisface dorințele exorbitante de milioane de euro ale doamnei  Carmen Palade.

Niciunul dintre materialele publicistice nu prezintă independent faptele de care este acuzat Alexander Adamescu, ci exclusiv prin prisma a ceea ce doreşte Carmen Palade, respectiv crearea unei imagini negative pentru singurul om care îi stă în cale în acțiu­nea de a pune mâna pe firmele lăsate moștenire de omul de afaceri Dan Adamescu. De altfel, niciunul din aceste materiale denigratoare nu a avut punctul de vedere al lui Alexander Adamescu, așa cum era normal.  Sursele RL au dezvăluit că ar fi existat o opoziţie internă împotriva acestor denigrări constante, lipsite de orice urmă de deontologie jurnalistică, dar Iosif Buble ar fi impus publicarea lor cu orice preţ.

Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că este vorba de mulţi bani cu care Carmen Palade îşi cumpără sprijinul de la însuşi patronul site-urilor.

Ameninţări şi promisiuni financiare

Fosta soţie a lui Dan Adamescu refuză din martie 2016 să convoace adunarea generală a Unirea Shopping Center, unde ar putea fi înlocuită de acţionarul majoritar The Nova Group Investments Romania. USC este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AERO, reglementată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Deşi a fost amendată de ASF şi a fost obligată să convoace o AGA în următoarele 60 de zile, Carmen Palade refuză în continuare să urmeze legile pieței de capital.

Avocaţii lui Palade, Galan, Dragne&Asociații, au lansat o sarabandă de intervenţii în procesul intentat, cu angajaţii Unirea, pentru a tergiversa convocarea adunării generale, drept pentru care Alexander Adamescu a sesizat agen­ţiile de rating internațional cu privire la confiscarea ilegală a companiei Unirea.

De asemenea, fosta soţie a lui Dan Adamescu acordă public ajutor atât KPMG, cât şi DNA, dar și acelor „alții care vor veni“, cu alte cuvinte, dușmanilor fostului ei soț, căruia a avut grijă să-i șterpelească trupul de la morgă.

Iată în toată splendoarea sa declarația-îndemn a lui Carmen Palade, publicată tot pe stiripesurse.ro în 11 februarie 2017, care se constituie într-un adevărat autodenunț: „Rela­țiile şi protecția, tu știi cum să negociezi cu DNA, şi vor veni şi alţii pe care tu îi ştii foarte bine (Carmen Palade pune accentul exact pe cunoaşterea chiar foarte bine a acestor «alții» – n.r.), dă-le cât cer!“.

Carmen Palade anunţă, practic, că e dispusă să dea de toate și că îi ştie pe toţi! Din ce surse financiare nu specifică, dar tot ea spune că bunurile sunt sechestrate. De unde are Carmen Palade milioane de euro, de ce nu o întreabă nimeni? Şi de ce nu se atinge nimeni de ea, deși reiese din declarația sa că dorește mituirea DNA cu milioanele fostului soț defunct şi pe „alţii care vor veni“? Să înțelegem că dânsa recunoaște că îi poate mitui pe toți cei care îi pot oferi protecție şi care, în concepția sa, ar controla DNA și alte entități ale statului?

În apărarea KMPG

La data de 29 mai 2017, Carmen Palade (fostă Adamescu) se face scut în fața KPMG, chiar cu riscul de a rămâne mincinoasă dovedită. De altfel, „România Liberă“ a prezentat în exclusivitate dovada depozitării arhivei Astra Asigurări chiar de către Global Archive Management la Dărăști, în Ilfov, depozitul care a ars integral în urma unui incediu izbucnit din senin la finele lunii mai.

“Întrucât ştirea a fost preluată apoi şi de alte canale mass-media și a creat un mare val de interes în opinia publică, doresc să precizez, în calitate de moștenitor sezinar al răposatului meu soț, că arhiva Astra Asigurări S.A. nu se află în depozitele situate în comuna Dărăşti, județul Ilfov și aparținând Societății Global Archive Management, ci este depozitată în deplină siguranţă. Ne aflăm, deci, în faţa unei ştiri false, fake news, create pentru manipularea opiniei publice în beneficiul intereselor meschine ale lui Alexander Adamescu, care încearcă, pe orice căi, îngreunarea clarificării situaţiei financiare a firmelor aflate în administrarea sau pro­prietatea regretatului meu soţ, Dan Adamescu“, a declarat Carmen Palade.

Ulterior, „România Liberă“ a publicat pe larg  distrugerea prin incendiere a arhivei Astra Asigurări SA și a demontat minciuna KPMG. „Această afirmație categorică a reprezentanților KPMG este însă o minciună, după cum rezultă din documentele intrate în posesia redacției noastre. Astfel, după cum se poate vedea în fotografiile atașate, arhiva Astra a fost preluată de firma GAM (Global Archive Management) conform Deciziei nr. 2 din 7.09.2015 a directoratului companiei de asigurări. În finalul mesajului transmis de directorul de vânzări de la Astra, Marian Vasilescu, li se indica șefilor de sucursale chiar și adresa firmei respective (Șoseaua Măgurele, Dărăști, 10), ba chiar li se punea la dispoziție o hartă cu locația depozitului unde trebuie să se prezinte cu documentele“, a scris RL.

De asemenea, am arătat, în decembrie 2016, legătura dubioasă dintre KPMG şi acționarii minoritari ai Hotelului InterContinental, autorii acţiunii civile cu privire la o presupusă tranzacţie care i- ar fi prejudiciat cu 10 milioane de dolari şi despre care bugetul.ro scrie cu mândrie că este o „scamatorie“.

O asociere ciudată între un cercetat penal pentru delapidare, spălare de bani și manipularea pieței de capital și o companie de audit din grupul „celor patru mari“ mondiali încearcă să controleze o companie listată la Bursa de Valori București (BVB): este vorba despre One United şi KPMG.   

Şterpelirea unui trup

Episodul cu „șterpelirea trupului lui Dan Adamescu“ de la INML de către Carmen Palade ar fi trebuit să facă, în mod normal, obiectul unei sesizări din oficiu a procurorilor. Căci ce este furtul decât infracțiunea care constă în însușirea pe nedrept a unui lucru mobil din posesiunea sau deținerea unei persoane, fără consimțământul acesteia. Să analizăm sintagma „fără consimțământul acesteia“: prin cererea reconvențială de divorţ, Dan Adamescu şi-a exprimat dorinţa de a se despărți definitiv de fosta sa soţie, astfel că este exclus ca doamna Carmen Palade să fi avut consimțământul lui. „Doresc să menționez în acest sens art. 975, Capitolul III, Moștenitorii legali, Cod Civil, prin care se specifică în mod clar că «descendenții sunt copiii defunctului și urmașii lor în linie dreaptă la nesfârșit!»“ ne-a declarat Alexander Adamescu.

Carmen Palade provoacă astfel un scandal ce va devoala „caracatița“ care se află în spatele dumneaei, „caracatiță“ pe care aceasta a creat-o în timp.


Drept la replică din partea redacțiilor stiripesurse.ro și bugetul.ro

Întrucât sunt aduse acuzaţii grave la adresa profesionalismului şi independenţei editoriale a două publicaţii în al căror acționariat mă aflu, mă văd obligat să aduc următoarele precizări:

1. În perioada în care s-a desfăşurat conflictul din familia Adamescu (24 ianuarie – 27 iunie 2017):

• pe stiripesurse.ro au fost prezente 40 de ştiri referitoare la familia Adamescu, dintre care 19 s-au bazat pe comunicate de presă sau materiale reflectând poziţiile domunului Alexander Adamescu, 11 au fost comunicate de presă sau materiale reflectând poziţiile doameni Carmen Adamescu, iar 10 au fost indepenedente,

• pe bugetul.ro au fost prezente 13 ştiri, dintre care 2 drepturi la replică şi 8 materiale favorabile domnului Alexander Adamescu, alături de 3 materiale independente, fără legătură cu doamna Carmen Adamescu (inclusiv cele 2 articole încriminate de România Liberă).

În aceste condiţii, cu un total de 29 articole favorabile domnului Adamescu, 13 independente şi doar 11 prezentând opinia doamnei Adamescu, este greu de înţeles cum se poate vorbi despre o aşa-zisă „campanie de denigrare”.

Politica editorială a celor două publicații la care faceți referire permite fiecărei părţi dintr-un conflict să-şi prezinte punctele de vedere şi argumentele, atâta timp cât sunt susţinute de probe şi nu conţin atacuri la persoană. Aceeaşi politică a fost aplicată şi în cazul divergenţelor apărute în familia Adamescu, după decesul domnului Dan Adamescu, în 23 ianuarie 2017.

Toate materialele publicate de noi se bazează pe o documentare aprofundată, iar faptul că a doua lună consecutiv suntem site-ul românesc de ştiri cu cele mai multe accesări ale articolelor demonstrează pe deplin că am reuşit să câştigăm cel mai preţios capital din presă: încrederea publicului.

Nici în drepturile la replică publicate pe Bugetul.ro, nici în articolul agresiv din România Liberă nu s-a putut prezenta măcar o dovadă de informaţie eronată pe care am fi prezentat-o.


Mențiunea RL: Fals! Acuzația că Alexander Adamescu are brățară de la autoritățile britanice a fost demontată printr-o poză în care se vede clar că nu este așa!


Nu i-am solicitat punctul de vedere pentru simplul motiv că nu dispunem de datele de contact ale domniei sale. Avem prea multă experienţă pentru a crede că un răspuns mijlocit de o companie PR este cu adevărat punctul de vedere al persoanei contactate

Iosif Buble

27.06.2017


Mențiune RL: Explicație penibilă… Toate televiziunile – inclusiv postul la care a lucrat Iosif Buble, proprietarul site-urilor stiripesurse.ro și bugetul.ro  – au datele de contact ale soției lui Alexander Adamescu (telefon, email), deci pot intra în legătură cu el și fără ajutorul firmei de PR.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă