Cămine ilegale pentru bătrâni

Fac averi din neputinţa bătrânilor. În toată ţara sunt cămine deschise fără acreditare sau licenţă. Până acum au fost depistate peste 1.300 de cazuri. Inspecţia socială s-a autosesizat după reportajul Ştirilor TVR despre fenomenul căminelor ilegale de bătrâni, aşa că verificările vor continua.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2017 - 11:12

Fac averi din neputinţa bătrânilor. În toată ţara sunt cămine deschise fără acreditare sau licenţă. Până acum au fost depistate peste 1.300 de cazuri. Inspecţia socială s-a autosesizat după reportajul Ştirilor TVR despre fenomenul căminelor ilegale de bătrâni, aşa că verificările vor continua. Un cămin privat aflat la doi paşi de centrul oraşului nu are acreditare şi nici licenţă pentru servicii, deşi acolo echipa Știrilor TVR era asigurată că toate actele sunt în regulă. A recunoscut-o şi investitorul, antrenor de volei la Rapid.

Mihai Duţă susţine că acum 8 luni a deschis centrul, la o jumătate de an după ce obţinuse autorizaţia sanitară. Găzduiește acum şi o parte dintre bătrânii de la căminul fără avize care a ars recent. Dar nici clădirea interbelică în care funcționează centrul nu are autorizaţie de la pompieri.

Şefa celor 3 cămine private de pe Calea Giuleşti care sunt de negăsit în bazele de date oficiale a refuzat în continuare să discute cu echipa noastră. Acreditarea şi licenţa, obligatorii prin lege, garantează oficial că sunt respectate standardele minime de calitate şi siguranţă. Fără ele, riscul de abuzuri e mai mare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...