Cadouri de Crăciun de la Guvern pentru BOR, SRI şi MApN

Guvernul a acordat, marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, câte un hotel Bisericii Ortodoxe Române (BOR) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI). Prin actul normativ s-a decis trecerea Complexului hotelier Bradul, din ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.12.2013 - 08:57

Guvernul a acordat, marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, câte un hotel Bisericii Ortodoxe Române (BOR) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI). Prin actul normativ s-a decis trecerea Complexului hotelier Bradul, din Covasna, de la RA-APPS la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei şi Harghitei şi a Complexului Palat Olăneşti de la RA-APPS la Serviciul Român de Informaţii.

Ordonanţa de Urgenţă publicată pe 24 decembrie în Monitorul Oficial aprobă, de asemenea,  trecerea de la RA-APPS la Ministerul Apărării a Vilei Covasna, o clădire cu subsol, parter şi etaj, din oraşul Covasna, str. Zânelor, numărul 10, în suprafaţă de 1.274 metri pătraţi şi un teren adiacent de 17.107 metri pătraţi.

Guvernul a justificat aceste cadouri invocând cerinţele specifice ale activităţilor de reprezentare şi protocol desfăşurate de MApN, în condiţiile intensificării relaţiilor dintre minister şi structurile NATO

În ceea ce priveşte complexul dat BOR, Executivul a invocat imperativul sprijinirii activităţii Bisericii Ortodoxe Române, instituţie fundamentală a statului român, cu un rol esenţial în apărarea identităţii naţionale.

Cu privire la cadoul de Crăciun făcut SRI, Guvernul a invocat măsuri necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a activităţilor specifice. 

Iar pentru a justifica urgenţa, motivarea actului normativ susţine că aceste elemente constituie o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată, iar neadoptarea măsurilor prin ordonanţă va genera efecte negative, concretizate în neîndeplinirea rolului şi funcţiilor unor instituţii de bază ale statului.

Citește totul despre:

Comentarii