Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bursele asiatice au scăzut luni în continuare, după decizia S&P de a reduce ratingul SUA

Bursele asiatice au scăzut luni în continuare, continuând trendul de săptămâna trecută, după ce agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus ratingul Statelor Unite de la AAA la AA+, ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

08.08.2011 - 09:21

Bursele asiatice au scăzut luni în continuare, continuând trendul de săptămâna trecută, după ce agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus ratingul Statelor Unite de la AAA la AA+, informează NewsIn.

Indicele japonez Nikkei a scăzut cu 2,4%, în timp ce cel sud-coreean Kospi a pierdut 5%. La Hong Kong, indicele Hang Seng s-a depreciat cu 4%, iar la Mumbai, Sendex a scăzut cu 3%.

Investitorii sunt îngrijoraţi în legătură cu perspectivele de creştere economică globală şi cu problema deficitelor în Statele Unite şi Europa. Vineri, pieţele globale au înregistrat pierderi de mii de miliarde de dolari.

Analiştii au avertizat că pieţele vor rămâne volatile în următoarele săptămâni, deşi G7 şi BCE şi-au luat angajamentul să susţină stabilitatea financiară.

"Scăderea ratingului este un eveniment fără precedent. Implicaţiile sale arată că perspectivele de creştere economică în SUA sunt aşteptate să rămână reduse în următorii doi ani, doi ani şi jumătate"", a declarat Alvin Liew, de la banca UOB din Singapore.

Decizia S&P de a reduce ratingul Statelor Unite alimentează teama multor investitori că ritmul creşterii economice americane va scădea şi mai mult, iar ţara ar putea intra din nou în recesiune. Ceea ce va afecta Asia, care se bazează pe Statele Unite, cea mai mare economie din lume, să cumpere bunurile în valoare de miliarde de dolari pe care le exportă lunar.

"Suntem încă dependenţi de cererea din SUA şi Europa. O scădere a creşterii acestor economii va duce la o scădere a cererii de consum, ceea ce elimină un stâlp important de susţinere pentru creşterea economică a regiunii", a explicat Arjuna Mahendran, de la banca HSBC.

Ţinând cont de riscul economic crescut, investitorii au continuat luni să facă schimbări în portofoliile lor. Astfel, preţul petrolului a scăzut în continuare, în timp ce aurul a atins un nou record pe piaţa asiatică, tranzacţionându-se cu aproape 1.700 de dolari uncia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...