10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBucureşti: 80 de copaci și stâlpi au căzut, 37 de mașini avariate

Bucureşti: 80 de copaci și stâlpi au căzut, 37 de mașini avariate

Zăpada a acoperit Capitala, aflată sub COD GALBEN până sâmbătă noaptea la ora 1.00. Nu doar ninsoarea, ci şi vântul a provocat pagube. În Bucureşti aproape 80 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic iar 37 de maşini au fost avariate, potrivit ultimului bilanţ.

Au căzut de asemenea panouri, bannere şi elemente de construcţie, potrivit Realitatea TV. Peste 300 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a interveni.

Meteorologii au emis un COD GALBEN de ninsoare pentru București și alte 5 județe din Sudul țării, valabil de sâmbătă ora 19.00 până duminică ora 1.00. La două ore de la avertizarea meteo, stratul de zăpadă atinge deja 10 cm în Băneasa.

La Zimnicea, stratul de zăpadă este de 8 cm, la fel ca și la Turnu Măgurele, transmite Realitatea TV. 7 cm de zăpadă sunt la Alexandria, iar în Giurgiu sunt 5 cm și continuă să ningă.

Sâmbătă după amiază, în Bucureşti, a început să ningă. Meteorologii avertizaseră încă de vineri că în noaptea de sâmbătă spre duminică Capitala va avea parte de lapoviţă şi ploaie.

Lapoviţă şi ninsoare se vor înregistra, de sâmbătă după-amiază până duminică, în judeţele din sudul ţării, în special în Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, iar în judeţele din sud-vest şi la munte, vântul va atinge viteze de până la 70 de kilometri pe oră, a anunţat ANM.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă