16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Casele inundate vor fi fotografiate

Autoritatile romane nu au realizat inca o evaluare finala a pagubelor provocate de inundatii. Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Dobre, a declarat ca pagubele vor fi calculate riguros. “Vom poza casa cu casa, ca sa avem o situatie exacta”, a spus Dobre.

“Cartel ALFA” a deschis un cont

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” a lansat catre membrii sai un apel de ajutorare a victimelor inundatiilor. In acest sens, confederatia a deschis un cont unde se pot face donatii: RO27RZBR0000060006777491 Ð pentru depuneri in lei; RO75RZBR0000060006777500 – pentru sume in euro si RO53RZBR0000060006777508 – pentru dolari. Contul se numeste “Oameni pentru oameni” si este deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Municipiului Bucuresti, Swift: RZBRROBU. Avand in vedere amploarea distrugerilor care au avut loc in tara, CNS “Cartel ALFA” a adresat, de asemenea, un apel pentru ajutor financiar si material catre organizatiile sindicale internationale. Un apel catre membrii sai, pentru ajutorarea sinistratilor a facut si Blocul National Sindical, reprezentantii acestuia anuntand organizarea unor centre de colectare.

De la Mediu

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si organizatia nonguvernamentala “Pentru copiii nostri”, pentru a veni in ajutorul victimelor inundatiilor din perioada 9-15 iulie, au deschis la Raiffeisen Bank – Sucursala Municipiului Bucuresti conturile Solidaritatea: in RON: RO57 RZBR 0000 0600 0676 7057; in USD: RO57 RZBR 0000 0600 0676 7071; in EURO: RO72 RZBR 0000 0600 0676 7078.

Reconstructia zonelor afectate continua

Premierul Tariceanu a declarat ieri ca reconstructia infrastructurii din zonele inundate continua. Armata participa la consolidarea malului stang al raului Trotus iar in zonele de munte sunt transportate grupuri electrogene cu elicopterele. In judetul Vrancea au fost aduse 200 tone de motorina, necesara utilajelor si s-au distribuit apa potabila si lapte praf pentru copii. Reluarea alimentarii cu gaze naturale a orasului Focsani se va produce joi dimineata. Secretarul de stat Victor Dobre din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a precizat ca in Vrancea a inceput actiunea de vaccinare a animalelor supravietuitoare. Dobre a mai spus ca au sosit 8,5 tone de ajutoare pentru sinistrati din Polonia iar Germania va trimite ca ajutoare utilaje si echipamente de interventie.

Manevre la acumularea Calimanesti

Specialistii reuniti ieri in sedinta Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta (CmMSU) au stabilit ca SC Hidroelectrica SA sa faca manevrele necesare la acumularea Calimanesti in vederea cresterii capacitatii de atenuare a unor posibile unde de viitura. Administratia Nationala “Apele Romane” va monitoriza din 3 in 3 ore nivelurile de pe raul Siret. Pe raul Siret, in sectiunea Lungoci, respectiv Sendreni, nivelurile se afla sub cota de atentie.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă