13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Iliescu si-a avansat in grad un subordonat

Mutarile din Palatul Cotroceni continua. Presedintele Iliescu a semnat Decretul nr. 1052/2004 prin care generalul-locotenent Viorel Gheorghe Barloiu a fost inaintat in gradul de general cu patru stele si trecut in rezerva cu noul grad. In ultimul mandat iliescian, Viorel Barloiu detine functia de consilier de stat in cadrul Departamentului Securitatii Nationale, secretar al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Prima intalnire a presedintilor

Prima intalnire de gradul zero intre presedintele Romaniei in exercitiu Ion Iliescu si presedintele Romaniei ales Traian Basescu a avut loc ieri, la ceremonia punerii pietrei de temelie a ansamblului monumental “Glorie Eterna” dedicat Revolutiei din 1989. Traian Basescu si-a facut primul aparitia in Piata Revolutiei, dand onorul garzii, secondat de seful protocolului Administratiei Prezidentiale, Dumitru Honciu. La scurt timp Ion Iliescu a indeplinit acelasi ceremonial, cei doi salutandu-se si discutand in tot timpul slujbei oficiate de Inalt Prea Sfintia Sa Teoctist. Astazi dimineata, la Palatul Cotroceni este prevazuta o intalnire de lucru intre cele doua staff-uri in vederea apropiatei predari a stafetei.

Mandatul lui Brandusel – invalidat, al lui Iliescu – amanat

Liderul PD Radu Berceanu a cerut ieri comisiei de validare a mandatelor senatorilor sa amane validarea lui Ion Iliescu. Motivul invocat a fost acela de incompatibilitate a functiei de presedinte, pe care Iliescu inca o detine, cu cea de senator. Liberalul Nicolae Vlad Popa ne-a declarat ca “este foarte probabil ca membrii comisiei de validare sa accepte contestatia lui Berceanu”. In plus, acelasi Popa a spus ca o subcomisie a analizat cazul Brandusel Nichiteanu si a propus comisiei sa invalideze mandatul proaspatului senator ales pe listele PD Suceava. Acest lucru va fi stabilit insa numai prin votul plenului. De altfel, Brandusel a fost exclus din PD imediat ce s-a dovedit ca a votat pe mai multe liste suplimentare. O alta contestatie il priveste pe senatorul Gheorghe Constantin, ales pe listele PSD. In acest caz, Parchetul a trimis comisiei o scrisoare prin care anunta faptul ca pesedistul face obiectul unui dosar penal privind infractiunea de evaiune fiscala.

Ungureanu – posibil titular al Ministerului de Externe

Seful Pactului de Stabilitate pentru Balcani, Mihai Razvan Ungureanu, urmeaza sa fie cooptat ca ministru de Externe in Guvernul Aliantei D.A., afirma surse liberale. De altfel, in timpul guvernarii CDR, Mihai Razvan Ungureanu a detinut postul de secretar de stat la Ministerul de Externe. Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit de altfel marti seara cu liderul liberal Calin Popescu Tariceanu si a avut rolul de mediator intre Alianta D.A. si UDMR.
Plasarea lui Mihai Razvan Ungureanu pe aceasta pozitie ar demonta, pe de alta parte, pretentiile unor lideri ai PSD ca ei sunt singurii care au relatii bune in strainatate. Mai mult, este posibil ca in viitorul Executiv Integrarea Europeana sa fie comasata cu Externele.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă