Bombă de aviație, descoperită de turiști pe o plajă din Eforie Sud

O bombă de aviaţie incendiară, de patru kilograme, a fost scoasă din apă, pe o plajă din Eforie. Muniţia a fost ridicată pentru a fi distrusă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” al judeţului Constanţa

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2017 - 21:09

O bombă de aviaţie incendiară, de patru kilograme, a fost scoasă din apă, pe o plajă din Eforie. Muniţia a fost ridicată pentru a fi distrusă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” al judeţului Constanţa, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor ISU ”Dobrogea”, bomba a fost descoperită, luni, pe o plajă din Eforie Sud de către turişti, care au alertat apoi autorităţile prin serviciul 112.

Echipa pirotehnică a ISU ”Dobrogea” a ajuns imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre o bombă de aviaţie, incendiară, lungă de 40 centimetri şi în greutate de patru kilograme, cu focos activ.

Specialiştii ISU spun că bomba poate proveni din al Doilea Război Mondial şi ar fi putut fi periculoasă dacă se intervenea mecanic asupra ei.

După ce zona a fost asigurată, turiştii fiind îndepărtaţi, pirotehniştii au ridicat muniţia, bomba fiind dusă la depozitul ISU pentru a fi distrusă ulterior într-un poligon amenajat în acest scop.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...