Boc: Guvernul intenţionează să aloce fonduri semnificative reabilitării termice

Guvernul intenţionează să utilizeze o parte importantă din fondurile UE pentru susţinerea programului de reabilitare termică a blocurilor şi va solicita autorităţilor implicate ca facilităţile destinate proprietarilor care ...

Share

Sandra Adam 0 comentarii

16.09.2011 - 19:00

Guvernul intenţionează să utilizeze o parte importantă din fondurile UE pentru susţinerea programului de reabilitare termică a blocurilor şi va solicita autorităţilor implicate ca facilităţile destinate proprietarilor care iniţiază astfel de lucrări să fie mai bine mediatizate, afirmă premierul Boc, informeaza Mediafax.

"Guvernul are în intenţie ca, în momentul în care va fi posibil să realocăm fonduri europene, să dirijeze o parte importantă din fondurile europene pentru susţinerea acestui program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. În momentul de faţă avem la dispoziţie garanţii guvernamentale în valoare de 50 milioane euro şi foarte puţine au fost utilizate", a spus Boc, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, prin intermediul căruia sunt acordate garanţii în cadrul acestui program.

El a amintit că proprietarii pot contracta credite pe cinci ani cu garanţii de stat, la dobânzi subvenţionate, pentru programe de reabilitare termică şi pot fi scutiţi şapte ani de la plata impozitului pe locuinţă, cu acordul consiliului local.

Citește totul despre:

Comentarii