18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBoc:Alegerile recente sunt începutul sfârşitului pentru USL, iar procentele mari - "gogoaşă...

Boc:Alegerile recente sunt începutul sfârşitului pentru USL, iar procentele mari – “gogoaşă umflată”

Premierul Boc a susţinut, vineri, că alegerile parlamentare parţiale din judeţul Neamţ şi de la Baia Mare au reprezentat “începutul sfârşitului” pentru USL, dovedindu-se că procentele mari estimate de Uniune pentru rezultatele alegerilor sunt doar o “gogoaşă umflată” şi nu se bazează pe realitate, informează Mediafax.

“Ceea ce aţi văzut şi săptămâna trecută la alegerile parţiale parlamentare e o confirmare a faptului că ce s-a întâmplat la aceste alegeri a fost începutul sfârşitului Alianţei Socialiste sau a USL. Ceea ce ei anunţau cu mare tam-tam, procente de 50-60%, s-a dovedit că este doar o gogoaşă umflată şi nicidecum o realitate concretă şi că PDL a reuşit să recâştige teren şi că oamenii, şi acum şi mai ales în 2012, vor face diferenţa între politicieni realişti, care au făcut şi fac ce trebuie pentru România şi o duc pe un drum corect, faţă de demagogi şi populişti precum Ponta şi Antonescu”, a afirmat Emil Boc la postul public de radio.

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 6 Neamţ, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, luni dimineaţa, de către Biroul Electoral de circumscripţie Neamţ.

După numărarea voturilor din cele 82 de secţii de votare, Adrian Rădulescu a întrunit 54,95 % dintre opţiuni (17.186 de voturi) în timp ce contracandidatul său, Liviu Harbuz (PDL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre opţiuni), a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de circumscripţie Neamţ, Constantin Chiriac.

Candidatul USL Florin Tătaru a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, în noaptea de duminică spre luni de către Biroul Electoral de circumscripţie Maramureş.

După numărarea voturilor din cele 79 de secţii de votare, Florin Tătaru a întrunit 42,67% dintre opţiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre opţiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) şi cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă