Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bihor: Treisprezece gospodării din comuna Roşia, izolate după revărsarea unui râu pe drumul de acces

Cele 13 gospodării ale cătunului Dumeşti din comuna Roşia, judeţul Bihor, au rămas izolate, joi după-amiază, după ce nivelul râului Valea Roşiei a crescut din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, apele revărsându-se pe ...

Share

Dana Ilie 0 comentarii

09.12.2010 - 19:02
Cele 13 gospodării ale cătunului Dumeşti din comuna Roşia, judeţul Bihor, au rămas izolate, joi după-amiază, după ce nivelul râului Valea Roşiei a crescut din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, apele revărsându-se pe drumul de acces în cătun, potrivit Mediafax.

Râul Valea Roşiei, care traversează comuna Roşia din judeţul Bihor, a ieşit din matcă, joi după-amiază, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile şi a strângerii apelor de pe versanţii din zonă.

"Cătunul Dumeşti din comuna Roşia a rămas izolat, în sensul că apa s-a revărsat din matcă şi a ajuns la nivelul de 50 de centimetri pe drumul de acces", a declarat, joi seară, pentru Mediafax locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana".

Drumul acoperit de ape a blocat accesul către cele 13 gospodării situate în cătunul Dumeşti. Totuşi, casele nu au fost afectate de ape şi de aceea militarii ISU nu au intervenit la faţa locului.

"Nu am fost solicitaţi, deoarece primarul comunei împreună cu Comitetul de Urgenţe se află la faţa locului şi asigură transportul celor izolaţi, care au o urgenţă, cu ajutorul unui autocamion şi al unui buldoexcavator. Cel mai probabil, apele se vor retrage curând", a spus Cristian Herţe.

Tot joi, în comuna Roşia, unul din podurile care asigură legătura între localitatea Roşia şi Lazuri de Roşia s-a surpat în urma creşterii nivelului apei de pe Valea Şoimuşurilor.

"Structura de rezistenţă a podului a fost afectată, aşa că momentan circulaţia între cele două localităţi se face pe un pod mai vechi, care are restricţie de greutate de o tonă şi jumătate", a spus purtătorul de cuvânt al ISU "Crişana".

Joi seară, în comuna Roşia a început să ningă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...