10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBasescu catre Kovesi: "Nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceti...

Basescu catre Kovesi: “Nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceti o declaratie” (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu i-a cerut procurorului general sa explice in ce stadiu se afla dosarele Revolutiei din '89 si i-a cerut, pe un ton dur, in momentul in care Laura Codruta Kovesi a incercat sa se scuze, sa nu-i mai vorbeasca sefului statului ca unui ziarist, transmite NewsIn.

"Vreau sa comunicati nu numai mie, dar si opiniei publice, ce se intampla cu aceste dosare. Dati o speranta ca se va continua ancheta si se va ajunge la sfarsit", i-a cerut presedintele procurorului general, in cadrul intalnirii de la palatul Controceni cu reprezentantii revolutionarilor.

Kovesi a incercat sa explice ca dosarele Revolutiei nu au fost rezolvate  timp de 18 ani si nu se poate intoarce timpul inapoi, insa justitia va da dovada de celeritate. "Am spus ca vom solutiona cu celeritate, pentru ca 18 ani nu am avut solutii. Eu nu pot sa va promit o solutie si nici nu pot sa indrept ceea ce 18 ani nu s-a facut. O sa dam o solutie", a spus Kovesi.

"Cred ca ati inteles foarte bine ceea ce v-am spus. Am o rugaminte: nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceti o declaratie. Vorbiti cu seful statului care va spune asa: au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul. Aveti solutie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreti sa spuneti, ca va impun o solutie ? Va impune realitatea sa spuneti daca s-au impuscat singuri oamenii sau au fost impuscati de cineva. Nu ma confundati cu ziaristi carora le faceti declaratii sa fie prinse pe telex", a intrerupt seful statului discursul lui Kovesi.

Seful statului a mai atacat parchetul in cateva randuri, in timpul intalnirii, pentru ca nu a reusit sa solutioneze dosarul Revolutiei si pe cel al mineriadelor. "Consider ca este revoltator ca dupa 20 de ani nu stim adevarurile Revolutiei, nu stim adevarurile mineriadei din 13-15 iunie", a spus presedintele.

Kovesi a fost si tinta atacurilor revolutionarilor si a generalului Dan Voinea. Kovesi si Voinea s-au acuzat reciproc in ce priveste dosarul Revolutiei.  "Nu trec cu vederea faptul ca public s-a spus ca mint. Tot ceea ce s-a spus legat de viciile de procedura se regasesc in raportul CSM, putea sa ramana si i-am oferit sa ramana procuror civil sau militar si sa finalizeze aceste dosare, dar ati preferat sa plecati la o pensie, si la o pensie bunicica", i-a spus Kovesi lui Voinea, pe care l-a acuzat ca a tergiversat solutionarea dosarului prin vicii de procedura.

In finalul intalnirii de la Cotroceni, presedintele Basescu le-a spus revolutionarilor ca are in atentie cazul lor si gasirea unei solutii ca acestia sa aiba acces la dosarul Revolutiei si ca, intr-o anumita masura, garanteaza ca acest dosar va ramane complet. Revolutionarii si-au exprimat ingrijorarea ca se vor fura documente din dosarul, de peste 800.000 de pagini, al Revolutiei din 1989. 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă