Băsescu:Arafat este cel mai mare duşman al reformei sănătăţii. Cum reacţionează fondatorul SMURD

Traian Băsescu l-a criticat ieri în cei mai duri termeni pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, pe care îl acuză că se opune din răsputeri apariţiei unui sistem privat de sănătate, paralel cu cel de ...

Share

Alexandra Jeles 0 comentarii

22.12.2011 - 08:06

Traian Băsescu l-a criticat ieri în cei mai duri termeni pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, pe care îl acuză că se opune din răsputeri apariţiei unui sistem privat de sănătate, paralel cu cel de stat.

"Am avut o discuţie cu Raed Arafat, cel care a creat sistemul SMURD. Dacă este un duşman mai mare al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, el se numeşte Raed Arafat", a declarat şeful statului aseară la TVR.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, nu a vrut să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu vreau să comentez deocamdată. O să consult legea cu atenţie şi o să fac public şi punctul meu de vedere", a declarat Raed Arafat pentru romanialibera.ro.

Şeful statului a făcut referire la noua Lege a sănătăţii care aşteaptă în continuare să intre în vigoare şi care ar aduce o concurenţă mai mare între unităţile sanitare menită să ducă, în cele din urmă, la creşterea calităţii actului medical şi a eficienţei în alocarea resurselor.

Anul trecut, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-a opus unui proiect de lege al parlamentarilor PDL pentru modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă, care propunea eliminarea "discriminării' între furnizorii privaţi si cei publici de servicii medicale de urgenţă.

"Este foarte probabil ca acest sistem public în scurt timp să sufere foarte mult datorită finanţării, pentru că suma de bani nu creşte dacă apar mai mulţi actori în sistem, ci doar se împarte intre ei. Asta ar însemna slăbirea sistemului public la un nivel în care ar putea sa nu mai poată să fie disponibil în caz de calamităţi", a explicat Raed Araft într-un interviu pentru Agerpres anul trecut.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Mediafax, în replică la acuzaţiile şefului statului, că actualul sistem de sănătate este "păgubos", dar că reforma în sănatate trebuie facută pentru fiecare cetăţean, şi nu pentru "băieţii deştepţi" din asigurările de sănătate.

"UDMR nu se opune reformei statului,  spun acest lucru cu toată fermitatea şi cu toată responsabilitatea. Noi de fiecare dată am spus că este nevoie de reformarea administraţiei locale, de o reformă foarte responsabilă şi în folosul cetăţeanului. Şi sistemul de sănătate trebuie să fie reformat", a mai declarat Kelemen.

Citește totul despre:

Comentarii