6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBaronul Liviu Luca, judecat pentru afacerile de la sindicate

Baronul Liviu Luca, judecat pentru afacerile de la sindicate

Liviu Luca, fostul prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu scopul de a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie, alături de el urmând să mai răspundă penal directorii generali ai unei firme din Timişoara, SC Grup Mir, adică Neculai Miron şi Florin Dumitrescu. Ultimii doi sunt acuzaţi de instigare şi complicitate la infracţiuni asimilate faptelor de corupţie, procurorii spunând că firma acestora a fost principala beneficiară a fraudei lui Luca. Procesul celor trei se va derula la Judecătoria Sectorului 1. Potrivit DNA, în anul 2011 Liviu Luca a înlesnit ilegal încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading (unde CNSLR. Frăţia este acţionar majoritar) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua societate a obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro. Anterior încheierii contractului de management, firmele din componenţa Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest) înregistraseră pierderi considerabile.

Sind Tour Trading este societatea care gestionează patrimoniul sindicatelor, incluzând aici toate hotelurile şi bazele de tratament de la mare şi de la munte.

În urma contractului înlesnit de Luca, Tour Mirinvest ajunsese de fapt administratorul patrimoniului sindicatelor şi se obliga la realizarea de investiţii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum şi la efectuarea de servicii de administrare.

DNA a descoperit însă că reprezentanţii firmei timişorene, inculpaţii Dumitrescu Florin şi Miron Neculai, au folosit nu banii S.C Tour Mirinvest S.R.L, cum se stipula în clauzele contractului, ci pe cei ai SC Sind Tour Trading SRL. Astfel, în perioada mai-august 2011, cei doi au încheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor şi două de distribuţie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce aparţine SC Sind Tour Trading SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociaţilor S.C. Tour Mirinvest S.R.L. Liviu Luca este, totodată, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă