Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertisment pentru șoferi: Trafic îngreunat la podul Giurgiu-Ruse, coloană de 10 km. Ce rute recomandă poliția

Circulaţia rutieră pe DN 5 (E 85), la ieșirea din România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, este îngreunată. Coloana de mașini ajunge la zece km, astfel că polițiștii recomandă rute alternative pentru ieșirea din țară.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2015 - 18:08

Circulaţia rutieră pe DN 5 (E 85), la ieșirea din România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, este îngreunată. Coloana de mașini ajunge la zece km, astfel că polițiștii recomandă rute alternative pentru ieșirea din țară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, Cristian Şuţă, spune că unul dintre motivele pentru care circulaţia este îngreunată îl reprezintă faptul că pe podul Giurgiu-Ruse se circulă, alternativ, pe o singură bandă de mers. Măsura a fost luată întrucât la podul construit în anul 1954 se execută lucrări majore de reabilitare a structurii de rezistenţă, potrivit Mediafax.

Acestea sunt primele lucrări la structura podului de la ridicarea acestuia, lucrările făcute în anii anteriori fiind de refacere a covorului asfaltic.

Conform reprezentantului Poliţiei Giurgiu, alte motive pentru care drumul la ieşirea din România către Bulgaria este foarte aglomerat îl reprezintă numărul mare de cetăţeni din Bulgaria şi Turcia care lucrează în Europa de Vest şi care de la 1 august au intrat în vacanţă şi se îndreaptă spre ţările de origine şi numărul mare de turişti români care au plecat în vacanţă cu maşina către Bulgaria sau Grecia.

Cristian Şuţă a precizat că timpul de aşteptare la ieşirea din ţară este mai mare pentru autovehiculele de marfă, de mare tonaj, iar numărul acestora este considerabil întrucât în zilele anterioare, din cauza caniculei, traficul vehiculelor de peste 7,5 tone a fost restricţionat pe timpul zilei.

Poliţia aminteşte că pot fi folosite şi următoarele puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) şi Călăraşi (trecere cu bacul).

"Prioritate au autovehiculele şi autocarele cu turişti. Vehiculele de mare tonaj intră către vamă în serii de 15-20, în funcţie de cum este circulaţia pe sensul dinspre Bulgaria. Pe teren se află zeci de poliţişti de la Poliţia Rutieră, de la Ordine Publică, de la secţii rurale, dar şi poliţişti locali, acţiunea este coordonată de şefii din cadrul Inspectoratului Giurgiu, însă situaţia este cea care este pentru că pe pod sunt restricţii de trafic", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Şuţă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 5 (E 85), pe perioada desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricţii pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 metri şi 64+852 de metri, astfel: între kilmetrul 63+780 şi kilometrul 64+212 autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lăţime a părţii carosabile deschisă traficului de 2,80 metri, iar între kilometrul 64+212 şi kilometrul 64+852, tot pe sensul de deplasare Ruse-Giurgiu, traficul rutier este restricţionat, asigurându-se o lăţime a părţii carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.

 

Citește totul despre:

Comentarii