Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritatile habar nu au cum a patruns virusul aviar

Autoritatile din Brasov, incepand de la IJP Brasov, Parchet si pana la Comandamentul judetean antiepizootic, coordonat de prefectul Aurelian Danu (in alte judete, coordonat de presedintele Consiliului judetean), au ajuns la concluzia ca habar nu ...

Share

Vasile Selaru 0 comentarii

24.05.2006 - 00:00
Autoritatile din Brasov, incepand de la IJP Brasov, Parchet si pana la Comandamentul judetean antiepizootic, coordonat de prefectul Aurelian Danu (in alte judete, coordonat de presedintele Consiliului judetean), au ajuns la concluzia ca habar nu au cum a patruns virusul aviar in judetul Brasov. Pasarile sosite din import, puii de curca si puii de gaina din 17 ianuarie au fost de mult livrati la consum populatiei, deci nu prin import a patruns virusul aviar. De asemenea, pe salba de lacuri din zona Dumbravita pasarile migratoare sunt sanatoase, declara ornitologul Dan Ionescu de la Facultatea de Silvicultura Brasov.
Ministrul Gheorghe Flutur exclude si varianta potrivit careia virusul aviar ar fi fost transportat de catre un negustor de pasari de la Calarasi la fermele de pe Platforma avicola Codlea, deoarece, declara ministrul, la 21 aprilie a fost inchis focarul, iar la Hurez puii au inceput sa moara in data de 9 mai... Oficial, autoritatile judetului s-au alarmat vineri, 12 mai. Insa o logica simpla ne face sa credem ca, daca se calculeaza perioada de incubatie a virusului aviar (de 2 pana la 7-10 zile), varianta aducerii acestuia de la Calarasi nu este imposibila. Sa se fi incheiat mai repede la Calarasi perioada de carantina?! Deocamdata, atat IJP Brasov, prin comisarul-sef Constantin Arisanu, cat si Carmina Reit, din partea Parchetului Brasov, resping ideea ca virusul ar fi fost "adus in buzunar" de cineva rau intentionat. In ceea ce priveste cantitatile mari de carne de pui distruse la Protan Codlea exista certificate veterinare care infirma drept cauza a mortii pasarilor virusul aviar. Si, in acest context, enigma sosirii virusului aviar ramane, chiar daca ferma "Drakom" nu indeplinea multe din conditiile sanitar-veterinare necesare functionarii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...