Autoritățile din Argeş vor să declare doliu județean pe 20 decembrie, când va fi înmormântat Constantin Stroe

Autoritățile din Argeș intenționează să declare doliu județean pe 20 decembrie, când urmează să fie înmormântat fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, decedat în urma unui atac cerebral suferit la sfârșitul lunii noiembrie.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2016 - 18:36

Autoritățile din Argeș intenționează să declare doliu județean pe 20 decembrie, când urmează să fie înmormântat fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, decedat în urma unui atac cerebral suferit la sfârșitul lunii noiembrie.

"Luni, în cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu va propune ca ziua de marți, 20.12.2016, ziua funeraliilor celui care a fost dr. ing. Constantin Stroe, să fie declarată zi de doliu județean", se precizează într-un comunicat transmis duminică de Biroul de presă al CJ Argeș.

Conducerea CJ Argeș a deplâns, într-un mesaj transmis anterior, decesul fostului director general al Dacia, Constantin Stroe.

"Om de o inestimabilă valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vieții cu destinele automobilului românesc și implicit cu cel al județului Argeș. Cetățean de onoare al Argeșului și membru al Comitetului de Excelență al județului, Constantin Stroe a reprezentat cu mândrie și onoare Argeșul, atât în țară, cât și peste hotare. Fost director general al Uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vieții un exemplu demn de urmat pentru toți colaboratorii și nu numai. Doctor în științe tehnice, decorat de către statul român cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler și  decorat de către statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare, Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfecțiune și a făcut ca numele județului Argeș să fie rostit cu respect în întreaga lume", se arată într-un comunicat al CJ Argeș.

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubești, în județul Dâmbovița.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înființatei Întreprinderi de Autoturisme Pitești, unde a fost pe rând, inginer, șef Secție și inginer Șef Fabrică.

În anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitești, iar în 1989 a preluat responsabilitățile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timișoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziția de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca președinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) și membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vice-președinte al consiliilor de administrație de la Automobile Dacia și Renault Technologie Roumanie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...