8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAutoritatile, slabe in fata lui Alecu

Autoritatile, slabe in fata lui Alecu

Cum de s-a putut asa ceva? Un scelerat sa patrunda intr-o institutie publica inarmat si sa injunghie un functionar al statului cu rang de ministru fara ca nimeni sa intervina. In cazul lui Alecu Chitaru, principalele vinovate de faptele sale nu sunt decat autoritatile statului care de trei ani tolereaza actiunile de forta ale acestui personaj fara sa fie oprit in vreun fel.

“Ocoleste dom'le, prin hartoape, Chitaru a blocat soseaua”

Epopeea lui Alecu Chitaru in capitala Moldovei a inceput in 2002-2003, cand a organizat miscari de strada pentru a pune mana pe terenurile cu vii ale taranilor din Cotnari. La inceput timid, dupa aceea din ce in ce mai agresiv. In 2003 acesta s-a declarat mai intai miliardar, un prosper om de afaceri, specializat in constructii, exprimandu-si chiar intentia de a candida la Presedintie. Nu a mai candidat acolo, dar a candidat in schimb la functia de primar al comunei Cotnari. Ca administrator al firmei SC Pantera Neagra SRL, a incercat sa incheie contracte de arenda cu taranii prin care acestia ii cedau terenurile pe o perioada de mai multi ani, adevaratii proprietari urmand sa primeasca in schimb doar un procent din eventualul profit al acestei societati comer-ciale. Drept urmare, in 2003, un grup de 50 de localnici din satul Baltati, instigati de Chitaru, a blocat DE583. In loc sa ia masuri sa inlature bustenii care blocau soseaua, autoritatile ranjeau soferilor. “Ocoleste dom'le, nu sunt decat 40 de kilometri in plus.
Pe aici nu se poate circula, a blocat Chitaru soseaua. Ce sa facem noi? Nu va mai certati cu noi. Da, suntem platiti din bani publici, dar ce sa-i fac lui Chitaru”, ne-a raspuns la acea vreme candid un politist care deviase circulatia.

Faradelegi pe toata linia

Autoritatile i-au tolerat lui Alecu Chitaru toate pornirile si injuriile. In 2004, satenii au fortat intrarea pe terenul Statiunii de Cercetari Pomicole. In 2005, taranii din Bals au blocat drumul spre Targu Frumos, solicitand punerea in posesie pe o suprafata de 145 ha de vita-de-vie din cadrul societatii vini-viticole Cotnari SA. Tot in 2005, prefectul, subprefectul si deputatul liberal Relu Fenechiu au primit trei coroane morturare, prin care erau adresate amenintari cu moartea. Nimic nu i s-a intamplat lui Chitaru. Trebuia o crima ca sa fie oprit?

Baricadati in prefectura

Autoritatile Iasiului s-au dovedit foarte miscate dupa cele intamplate la Bucuresti. Ieri, prefectul judetului Iasi, Radu Prisacaru, a solicitat jandarmilor care asigura paza Palatului Administrativ sa fie mult mai vigilenti. Pentru a fi siguri ca episodul petrecut joi seara in biroul presedintelui Agentiei Domeniului Statului nu va mai fi repetat, Prisacaru a schimbat dimineata parolele la interfoanele din Consiliul Judetean si Institutia Prefecturii.

Candidat la presedintia Romaniei

Dupa ce si-a parasit nevasta si a facut trei ani de puscarie pentru fals in acte publice, Alecu Chitaru, in varsta de 54 de ani, a fugit in Anglia, de unde a venit impaunat ca un miliardar. S-a stabilit intr-o vila de la marginea Iasiului in urma cu trei ani.
In 2003 acesta s-a declarat mai intai miliardar, un prosper om de afaceri specializat in constructii. Ca sa-i impresioneze pe cei din jurul sau cu puterea sa, a anuntat chiar ca va candida la presedintia Romaniei. Gandurile sale de marire s-au oprit insa la hotarele Moldovei, candidand doar pentru ocuparea functiei de primar in comuna Cotnari, bineinteles, unde a pierdut cu brio.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă