Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aurescu: Sistemul care va fi instalat la Deveselu va fi folosit doar în legitimă apărare

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a declarat, la o conferinţă internaţională pe tema apărării antirachetă, că sistemul care va fi instalat la Deveselu nu va putea fi folosit, potrivit Acordului semnat între România şi SUA, ...

Share

Rl online 0 comentarii

21.09.2011 - 23:48

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a declarat, la o conferinţă internaţională pe tema apărării antirachetă, că sistemul care va fi instalat la Deveselu nu va putea fi folosit, potrivit Acordului semnat între România şi SUA, decât în scopuri de legitimă apărare, în acord cu prevederile Cartei ONU, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE, Bogdan Aurescu a vorbit despre implicaţiile pe care le are pentru România şi pentru regiune dezvoltarea de către SUA a sistemului de apărare antirachetă în Europa, apreciind că acesta va contribui, ca parte componentă a viitoarei capacităţi de apărare antirachetă a NATO, la un nivel crescut de securitate pentru întregul continent european.

Secretarul de stat Aurescu a subliniat că "Acordul reprezintă primul astfel de instrument juridic negociat în întregime şi semnat în cadrul proiectului american de abordare adaptivă în etape a apărării antirachetă în Europa (European Phased Adaptive Approach to Missile Defense), lansat de Preşedintele Obama în septembrie 2009".

El a arătat de asemenea, că "decizia României de a găzdui unele componente ale sistemului de apărare antirachetă exprimă angajamentul constant al ţării noastre pentru principiile indivizibilităţii securităţii şi solidarităţii aliate".

"Dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă nu răspunde numai preocupărilor de securitate ale României şi SUA, ci ale tuturor membrilor NATO, precum şi ale partenerilor Alianţei din întreaga lume. Pe scurt, apărarea antirachetă va face din lumea noastră un loc mai sigur", a mai spus Aurescu.

Aurescu a prezentat şi viziunea României privind perspectivele dezvoltării capacităţii de apărare antirachetă a NATO. El a subliniat în acest context interesul României pentru evoluţii semnificative în domeniul apărării antirachetă la Summit-ul NATO de la Chicago din mai 2012.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu afăcut aceste declaraţii la conferinţa "Ballistic Missile Defense and European Security", organizată de Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" la Garmisch-Partenkirchen, în Germania.

Conferinţa Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" este organizată anual iar de această dată a fost dedicată subiectului apărării antirachetă.

La eveniment au participat oficiali de rang înalt din 19 state europene şi din SUA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...