Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului solicită interzicerea repartitoarelor

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului (APC) cere Parlamentului să interzică prin lege folosirea repartitoarelor, conform B1TV.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2015 - 11:38

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului (APC) cere Parlamentului să interzică prin lege folosirea repartitoarelor, conform B1TV. 

"Demersul nostru a fost generat de numeroasele sesizări sosite pe adresa asociaţiei în legătură cu costurile ridicate ale facturilor la căldură, din cauza faptului că mulţi proprietari din blocuri închid caloriferele şi mare parte din căldura apartamentelor încălzite se transferă către cele neîncălzite. APC România va sesiza Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în vederea iniţierii unui act normativ care să interzică folosirea acestor repartitoare în blocurile de locuinţe, având în vedere inechitatea creată de folosirea lor. Totodată, vom sesiza şi Curtea Constituţională, deoarece se încalcă o serie de drepturi fundamentale", a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC România, potrivit b365. 

Nu este prima dată când are loc această discuţie. În 2014, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Doru Ciocan, a propus interzicerea prin lege a închiderii caloriferelor cu repartitoare.

Citeşte şi: Şeful ANRSC vrea să interzică închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare

Ciocan susţinea, la acea vreme, că este reprezintă o încălcare a Constituţiei să beneficiezi de căldura venită prin pereţi de la vecini, în legătură cu care a primit numeroase plângeri.

 "Citiţi articolul 44 din Constituţie. Să-l respectăm! E pe asigurarea confortului oamenilor şi sănătatea clădirilor", a declarat Ciocan.

Articolul din Constituţie la care face referire şeful ANRSC are ca obiect dreptul de proprietate privată, care "obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului".

Solicitat să spună dacă prin interdicţia pe care o doreşte nu se încalcă tocmai dreptul de proprietate privată, Ciocan a fost vehement: "Ce drepturile omului? Sunt apartamente unde stau şapte copii. De ce să se îmbolnăvească copiii de la mucegai? Că ţine caloriferul închis?".

Citeşte şi: Cum poţi să te debranşezi de la sistemul centralizat de încălzire?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...