Asociația Geodezilor va face parte din Coaliția Națională pentru Modernizarea României

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) anunță, marți, aderarea la această structură a Asociației Inginerilor Geodezi Independenți (AIGI).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2017 - 15:55

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) anunță, marți, aderarea la această structură a Asociației Inginerilor Geodezi Independenți (AIGI).

Ca urmare a acestei adeziuni, CNMR "se angajează să participe la programe de cercetare, de educație în domeniul geodeziei,domeniul topografic, să sprijine dezvoltarea cercetării științifice, să stimuleze și să susțină activitățile creatoare inginerești pe domeniu", anunță un comunicat semnat de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Asociația Inginerilor Geodezi Independenți își concentrează activitatea în vederea creșterii prestigiului inginerilor geodezi, topografi și a autorității profesionale a celor care activează în acest domeniu sub conducerea inginerului Rusu Mircea, care a devenit vicepreședinte al CNMR.

‘’Recunosc aplicabilitatea la scară largă a domeniului geodeziei, importanța acestui domeniu în realizarea hărților de diferite scări, definirea riguroasă a granițelor internaționale și intranaționale, lucru de maximă importanță pentru orice țară. Toate informațiile poziționale necesare în geografie și planetologie sunt furnizate de geodezie. Voi acorda tot sprijinul în demararea proiectelor geodezice, în îndeplinirea obiectivelor Asociației Inginerilor Geodezi Independenți și sper la o colaborare fructoasă în cadrul coaliției, între toate organizațiile membre care abordează domenii de interes global’’, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...