Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România a devenit partenerul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României: Implicarea va imprima o reală revigorare a diplomației române

Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România (AADCR), care include peste 200 de ambasadori şi diplomaţi de carieră, a devenit partener al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2017 - 21:13

Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România (AADCR), care include peste 200 de ambasadori şi diplomaţi de carieră, a devenit partener al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), informează Aid România.

Persoana care va reprezenta Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România la nivelul conducerii CNMR, este profesorul universitar doctor Ion M. Anghel, ambasador și președintele AADCR.

„Având, potrivit Statutului,  ca unul dintre scopurile sale principale, misiunea de a oferi MAE și instituțiilor care se ocupă cu problemele de politică externă, ori sunt interesate în această categorie de probleme,  opinii, propuneri și sugestii pe baza studiilor elaborate de membrii acesteia și ca urmare a experienței ce au acumulat-o în decursul activității lor, AADCR este de acord și  răspunde pozitiv solicitării Coaliţiei. Ca parte a societății civile, Asociația noastră este disponibilă și dorește să-și aducă contribuția, potrivit capacității membrilor săi, la lămurirea și explicarea problemelor de care ei s-au ocupat în întreaga lor carieră profesională”,  Ion M. Anghel.

Potrivit sursei citate, AADCR reprezintă un real sprijin pentru CNMR în eforturile de reprezentare şi susţinere cu profesionalism a intereselor României în relațiile internaționale, promovând și susținând idealurile și interesele poporului român. CNMR își exprimă „deplina convingere” că implicarea Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România alături de CNMR „va imprima o reală revigorare a diplomației române”.

 

Asociaţia Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră din România este constituită din diplomaţi care au reprezentat sau reprezintă statul român în relaţiile sale internaţionale, în calitate de şefi de misiuni diplomatice sau şefi de oficii consulare, precum şi din alţi diplomaţi din cadrul misiunilor diplomatice, şi respectiv al oficiilor consulare române. Criteriul esenţial pe care este fondată Asociaţia îl constituie acela al specificului profesional.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...